zend optimizer issue

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

zend optimizer issue

Postby its me » 22. October 2011 22:59

Hello guys wish you are doing well,
I'm still going deeper into this stuff and last 2 days have been reading a lot here and checked almost all posts by dudes @this forums, therefore wanna clear out that my troubles reached here :)
as you noticed i am using windows server 2008 R2 and winxampp 1.7.7 installer version and all going fine so far.


now problem 2: zend optimizer
- i am trying to install a web app was encoded with zend guard then we need the optimizer or the ZendLoader for php 5.3 as i read in the posts here other guys having the same problem with other scripts perhaps
0 i went to zend site and instalelled the loader ZendLoader.dll and identify it in php.ini then restarted apache but still application asking for zendOptimizer to be installed.
0 i tried also (before trying zendloader) to uncomment the zend optimzer module comes with xampp in php.ini but also keep this script asking for zend optimizer
0 i read in one post here that i have to install ZendServer community server CE it will fix this, then installed it and run bigger problems with apache as it installs another version of apache with it and that made my xampp stop! so i uninstalled it and thank God it worked fine as before...
0 now uncommented that optimzer lines and uncommented the newly added zendloader.dll path in php.ini
and waiting for your help,,,
does xampp support this by default? what should i do to make this message disapper and make this support suite run normally without asking for zend optimization thing?

please help guys as i am been looking and testing and reading a lot last 2 days before posting this post....

thanks in advancede
Mike
Last edited by Sharley on 23. October 2011 04:37, edited 1 time in total.
Reason: Problem 1 sendmail removed - please start a new topic for your sendmail issues.
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2

Re: sendmail issue + zend optimizer issue

Postby Altrea » 22. October 2011 23:11

its me wrote:now problem 2: zend optimizer

Zend Optimizer can't be installed with the current versions of XAMPP.

There is a version of Zend Guard which included Zend Optimizer for PHP 5.3 but that needs Zend Loader for PHP 5.3.
This Zend Loader can only run on non-thread-safe (nts) PHP versions, while XAMPP includes a thread-safe (ts) compiled version.

Sorry, but i haven't got it working with XAMPP yet, and haven't read somewhere how you can get it working there.

If you need Zend Optimizer i just can recommend you to use Zend Server (CE) instead of XAMPP or configure XAMPPs Apache or Zend Servers Apache to run on different ports then the other one.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8286
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: sendmail issue + zend optimizer issue

Postby its me » 22. October 2011 23:49

Thanks for ur reply but No please, I hardly found xampp that provides all needed, so if I could arrange for the same web app encoded with incube not zend it will work with xampp?
I hardly could get rid of that zend server and thank God didn't destroy the current apache, so I didn't like it anyway.
What about the send mail issue do u have an answer?
Thanks in advanced
Mike
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2

Re: sendmail issue + zend optimizer issue

Postby Sharley » 23. October 2011 00:31

Mike wrote:What about the send mail issue do u have an answer?
Mike I thought that you would have known how this forum works by now. :shock:

You should post only one problem in a topic.
viewtopic.php?f=16&t=48331

Please start another topic for your sendmail issue.
Please search the forum for sendmail before starting another topic:
viewtopic.php?f=16&t=32670
Thanks.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: sendmail issue + zend optimizer issue

Postby Altrea » 23. October 2011 01:36

its me wrote:Thanks for ur reply but No please
[...]
I hardly could get rid of that zend server and thank God didn't destroy the current apache, so I didn't like it anyway.

It's your system. You have the choice :D Use whatever you are comfortable with.

its me wrote:I hardly found xampp that provides all needed, so if I could arrange for the same web app encoded with incube not zend it will work with xampp?

I don't know. IonCube supports a version for Windows VC9 nts. I haven't tested it.
But this is only a solution if your webapplication supports the IonCube Loader too.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8286
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: zend optimizer issue

Postby its me » 23. October 2011 04:55

thanks Sharely for pointing out this issue
I thought to make the subject as "problems that I'm running into right now" then it wasn't a problem right?
anyway, i did search a lot, and i didn't see answer to what I'm asking, it is simple question yet will post again in few minutes as a new post, please don't be mad of me :)
Altrea & Jonb appreciated your quick information, this this more than enough to put me in the right direction :)
Mike
its me
 
Posts: 61
Joined: 03. October 2011 09:45
Operating System: Windows server 2008 SP1 R2


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests