XAMPP homepage

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP homepage

Postby Domo230 » 06. May 2011 19:41

Hi guys.

I have been learning web design for about 6 months now and im starting to experiment with dynamic webpages.
I have started looking into mysql and when I found a guide for using it with xampp it told me to go to localhost.

It was then that I realised my localhost was completely different to most people using xampp. It just said index of/ and listed the files in htdocs. When i click into the /xampp/ folder from this I get an error in google chrome saying "this web page has a redirect loop".

I am using windows vista.

Any help would be appreciated.
Domo230
 
Posts: 7
Joined: 06. May 2011 18:48

Re: XAMPP homepage

Postby Sharley » 07. May 2011 00:32

Domo230 wrote:It was then that I realised my localhost was completely different to most people using xampp. It just said index of/ and listed the files in htdocs. When i click into the /xampp/ folder from this I get an error in google chrome saying "this web page has a redirect loop".
First establish that Apache and MySQL are Running by checking this in the XAMPP Control Panel - should both show a green running indication.

Read the xampp\apache\logs\error.log file for clues.

You are typing http://localhost in your browser?

Try http://localhost/xampp/index.php
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: XAMPP homepage

Postby Domo230 » 07. May 2011 15:56

Sharley wrote:
Domo230 wrote:It was then that I realised my localhost was completely different to most people using xampp. It just said index of/ and listed the files in htdocs. When i click into the /xampp/ folder from this I get an error in google chrome saying "this web page has a redirect loop".
First establish that Apache and MySQL are Running by checking this in the XAMPP Control Panel - should both show a green running indication.

Read the xampp\apache\logs\error.log file for clues.

You are typing http://localhost in your browser?

Try http://localhost/xampp/index.php


Xampp appears to be running fine, ive been using it to test static pages for the last few months. htdocs is listed among the index so I just go into that and run whatever page I want to run.

I opened up the error.log file and its all jibberish to me.
Domo230
 
Posts: 7
Joined: 06. May 2011 18:48

Re: XAMPP homepage

Postby Domo230 » 11. May 2011 12:56

Anybody have any idea how to fix the home page?

I would really like to get started on mysql.
Domo230
 
Posts: 7
Joined: 06. May 2011 18:48

Re: XAMPP homepage

Postby Altrea » 11. May 2011 16:57

Domo230 wrote:I opened up the error.log file and its all jibberish to me.

So why don't you post your error.log file here, that someone can take a look at this?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8286
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: XAMPP homepage

Postby Domo230 » 12. May 2011 11:11

Here's the error log for the past few days


[Thu May 05 22:50:57 2011] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Thu May 05 22:50:57 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Thu May 05 22:50:57 2011] [notice] Digest: done
[Thu May 05 22:51:02 2011] [notice] Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Thu May 05 22:51:02 2011] [notice] Server built: Oct 18 2010 01:58:12
[Thu May 05 22:51:03 2011] [notice] Parent: Created child process 636
[Thu May 05 22:51:07 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Thu May 05 22:51:07 2011] [notice] Digest: done
[Thu May 05 22:51:10 2011] [notice] Child 636: Child process is running
[Thu May 05 22:51:10 2011] [notice] Child 636: Acquired the start mutex.
[Thu May 05 22:51:10 2011] [notice] Child 636: Starting 150 worker threads.
[Thu May 05 22:51:10 2011] [notice] Child 636: Starting thread to listen on port 443.
[Thu May 05 22:51:10 2011] [notice] Child 636: Starting thread to listen on port 80.
[Thu May 05 23:00:09 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:00:22 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:00:24 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:00:26 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:00:26 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:00:31 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:00:52 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:02:03 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:02:04 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:04:45 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/index
[Thu May 05 23:04:57 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp, referer: http://localhost/
[Thu May 05 23:05:05 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp, referer: http://localhost/
[Thu May 05 23:05:43 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp
[Thu May 05 23:06:18 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/xampp, referer: http://localhost/
[Thu May 05 23:10:02 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:10:44 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/mysql
[Thu May 05 23:10:44 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:15:21 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:15:38 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:15:41 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:15:43 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:15:46 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:16:30 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:21:05 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:25:51 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:27:19 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:27:22 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Thu May 05 23:27:22 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Fri May 06 19:35:57 2011] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Fri May 06 19:35:57 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri May 06 19:35:57 2011] [notice] Digest: done
[Fri May 06 19:36:03 2011] [notice] Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Fri May 06 19:36:03 2011] [notice] Server built: Oct 18 2010 01:58:12
[Fri May 06 19:36:03 2011] [notice] Parent: Created child process 2424
[Fri May 06 19:36:06 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Fri May 06 19:36:06 2011] [notice] Digest: done
[Fri May 06 19:36:09 2011] [notice] Child 2424: Child process is running
[Fri May 06 19:36:09 2011] [notice] Child 2424: Acquired the start mutex.
[Fri May 06 19:36:09 2011] [notice] Child 2424: Starting 150 worker threads.
[Fri May 06 19:36:09 2011] [notice] Child 2424: Starting thread to listen on port 443.
[Fri May 06 19:36:09 2011] [notice] Child 2424: Starting thread to listen on port 80.
[Fri May 06 19:36:10 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Fri May 06 21:46:14 2011] [notice] Parent: child process exited with status 1073807364 -- Restarting.
[Sat May 07 15:52:42 2011] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Sat May 07 15:52:42 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat May 07 15:52:42 2011] [notice] Digest: done
[Sat May 07 15:52:46 2011] [notice] Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Sat May 07 15:52:46 2011] [notice] Server built: Oct 18 2010 01:58:12
[Sat May 07 15:52:46 2011] [notice] Parent: Created child process 5036
[Sat May 07 15:52:50 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat May 07 15:52:50 2011] [notice] Digest: done
[Sat May 07 15:52:55 2011] [notice] Child 5036: Child process is running
[Sat May 07 15:52:55 2011] [notice] Child 5036: Acquired the start mutex.
[Sat May 07 15:52:55 2011] [notice] Child 5036: Starting 150 worker threads.
[Sat May 07 15:52:55 2011] [notice] Child 5036: Starting thread to listen on port 443.
[Sat May 07 15:52:55 2011] [notice] Child 5036: Starting thread to listen on port 80.
[Sat May 07 15:54:03 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: C:/xampp/htdocs/favicon.ico
[Sun May 08 05:31:31 2011] [notice] Parent: child process exited with status 1073807364 -- Restarting.
Domo230
 
Posts: 7
Joined: 06. May 2011 18:48

Re: XAMPP homepage

Postby Sharley » 13. May 2011 01:11

What do you see in the \xampp\apache\conf\httpd.conf file at about line 183 for DocumentRoot?

What do you see about line 210 for the <Directory> directive?

Have you made any changes from the default setting of any Apache configuration files?
If so what did you change?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: XAMPP homepage

Postby Domo230 » 15. May 2011 12:24

I havnt made any changes. Its always been like this

My document root
DocumentRoot "C:/xampp/htdocs"

My directory
<Directory "C:/xampp/htdocs">
Domo230
 
Posts: 7
Joined: 06. May 2011 18:48

Re: XAMPP homepage

Postby Sharley » 16. May 2011 01:40

Which version of XAMPP are you using?


Stop Apache and MySQL.

Go to C:\xampp\apache\logs and delete the access.log file and the error.log file as they will be created again when Apache starts.

Start Apache and MySQL make sure they both show a green running.

Now type http://localhost in your browser - what do you see?

Close that window or tab in your browser and then type http://localhost/xampp/index.php in a new window or tab - what do you see.

Now go to your error.log file and copy and paste the contents here.

To get rid of the pesky favicon.ico error in the log files simply copy the C:\xampp\htdocs\xampp\img\xampp.ico to the C:\xampp\htdocs\ folder and rename it favicon.ico
(in 1.7.4 this file is already included).

Tell me what files and folders you see in the htdocs folder now.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: XAMPP homepage

Postby Domo230 » 16. May 2011 19:37

I did what you said and things are still the same.

In my htdocs folder there is now xampp (folder) , Assignment (folder where I store more html files) , favicon.ico , various html and php files and a .wav audio file
Domo230
 
Posts: 7
Joined: 06. May 2011 18:48

Re: XAMPP homepage

Postby Sharley » 16. May 2011 23:47

Domo230 wrote:In my htdocs folder there is now xampp (folder)...
You may need to reinstall using the ZIP version as often the Installer version has been known to cause issues in some situations - back up your own files and folder first then simply copy them back into the fresh install.

Here are some easy to follow instructions how to uninstall and then install again using the ZIP version:
viewtopic.php?p=179699#p179699
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: XAMPP homepage

Postby Domo230 » 21. May 2011 00:30

Thats sorted it out. Now to relearn how to use the feckin thing :p

Cheers mate
Domo230
 
Posts: 7
Joined: 06. May 2011 18:48


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests