Apache starts (sometimes) but then stops

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache starts (sometimes) but then stops

Postby KeswickPaul » 20. April 2011 09:34

Hi everyone,
I have a problem with Apache. I've installed everything OK but when I press start on the XAMPP control panel it comes up 'running' but then stops. Sometimes, but only sometimes, if I reboot it runs. Most of the time it turns itself off. MySQL starts OK.

I've only installed it yesterday. I have Windows Vista Sp2 32bit. I log on as the administrator.

Here are the error logs.

[Mon Apr 18 18:11:42 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Mon Apr 18 18:11:42 2011] [notice] Digest: done
[Mon Apr 18 18:11:49 2011] [notice] Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Mon Apr 18 18:11:49 2011] [notice] Server built: Oct 18 2010 01:58:12
[Mon Apr 18 18:11:52 2011] [notice] Parent: Created child process 5056
[Mon Apr 18 18:11:57 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Mon Apr 18 18:11:57 2011] [notice] Digest: done
[Mon Apr 18 18:11:58 2011] [notice] Child 5056: Child process is running
[Mon Apr 18 18:11:58 2011] [notice] Child 5056: Acquired the start mutex.
[Mon Apr 18 18:11:58 2011] [notice] Child 5056: Starting 150 worker threads.
[Mon Apr 18 18:11:58 2011] [notice] Child 5056: Starting thread to listen on port 443.
[Mon Apr 18 18:11:58 2011] [notice] Child 5056: Starting thread to listen on port 80.
[Mon Apr 18 18:12:30 2011] [error] [client 127.0.0.1] PHP Warning: file_get_contents(lang.tmp) [<a href='function.file-get-contents'>function.file-get-contents</a>]: failed to open stream: No such file or directory in C:\\xampp\\htdocs\\xampp\\index.php on line 2
[Tue Apr 19 16:06:17 2011] [warn] pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Tue Apr 19 16:06:17 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Tue Apr 19 16:06:17 2011] [notice] Digest: done
[Tue Apr 19 16:06:30 2011] [notice] Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Tue Apr 19 16:06:30 2011] [notice] Server built: Oct 18 2010 01:58:12
[Tue Apr 19 16:06:31 2011] [notice] Parent: Created child process 3640
[Tue Apr 19 16:07:06 2011] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Tue Apr 19 16:07:06 2011] [notice] Digest: done
[Tue Apr 19 16:07:07 2011] [notice] Child 3640: Child process is running
[Tue Apr 19 16:07:07 2011] [notice] Child 3640: Acquired the start mutex.
[Tue Apr 19 16:07:07 2011] [notice] Child 3640: Starting 150 worker threads.
[Tue Apr 19 16:07:07 2011] [notice] Child 3640: Starting thread to listen on port 80.
[Tue Apr 19 16:07:07 2011] [notice] Child 3640: Starting thread to listen on port 443.

As an aside I'm a complete begginner at this so when someone is kind enough to respond please treat me like an idiot!

Cheers
Paul
KeswickPaul
 
Posts: 6
Joined: 20. April 2011 09:23

Re: Apache starts (sometimes) but then stops

Postby KeswickPaul » 20. April 2011 15:21

Hi everyone,
Please ignore my post. I've solved the problem by reading the Vista problems section of the XAMPP website. It was Skype. Apologies if anyone has spent time on this. I told you I was an idiot!

Paul
KeswickPaul
 
Posts: 6
Joined: 20. April 2011 09:23


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests