XAMPP not accessible within LAN

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Re: XAMPP not accessible within LAN

Postby Sharley » 01. April 2011 04:58

Then there is still an issue with IPv6 on your PC that needs to be addressed.

Do you know how to disable it in Win7?

I can't help you with that as I don't have your OS but the IPv6 items I have posted here are:
::1 which is localhost and #Listen [::]:80 which means 0.0.0.0:80

I am also concerned that you don't have the ability to change the IPv4 and IPv6 settings in your setup_xampp.bat file.

Perhaps try this by way of a test to eliminate this issue as you can always enable it again:
http://www.addictivetips.com/windows-ti ... windows-7/

form these Google search results.



Finally if all else fails then uninstall cleanly this instance of XAMPP as per the readme_en.txt file in the xampp folder then either reinstall using the installer version agin or try the zip version and extract manually to the C:\ drive so you end up with C:\xampp then run the setup_xampp.bat file.

After starting Apache and MySQL do the installation check at localhost then try again the LAN and if it fails again then you must have an issue with your LAN configuration.

Good luck and best wishes.
Last edited by Sharley on 01. April 2011 05:06, edited 1 time in total.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: XAMPP not accessible within LAN

Postby traceurigel » 01. April 2011 05:05

Okay, I will research this and attempt to fix the problem! Thanks so much for all of your help :)
traceurigel
 
Posts: 8
Joined: 31. March 2011 07:21

Re: XAMPP not accessible within LAN

Postby Sharley » 01. April 2011 05:28

Found this in a post out on the Internet that may help:
to avoid having the "winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?" error...
...running "netsh winsock RESET" and restarting my machine did the trick.

Go to:
Start>Run...
type
cmd.exe
then type
netsh.exe winsock reset
Lastly, restart your PC.
It may work - I can't test it for you but it made the OP quite happy and got rid of the error message.

If you type netsh.exe winsock ? then it will give help with what the command reset does.

If you type netsh.exe ? it will give all the commands and switches.

In fact you may find netsh.exe (network shell) quite a useful tool and here are a few links to read that may help get a handle on netsh:
http://sourcedaddy.com/windows-7/config ... netsh.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Netsh
http://technet.microsoft.com/en-us/maga ... 25276.aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 42(v=vs.85).aspx
http://support.microsoft.com/kb/242468
http://www.microsoft.com/resources/docu ... netsh.mspx
Thats just a few of many links to be found on netsh.exe

Best wishes. :)
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Previous

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: hthnightwolf, JJ_Tagy and 59 guests