Eclipse and XAMPP Setup HelP!!!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Eclipse and XAMPP Setup HelP!!!

Postby LionOfGod » 29. March 2011 00:42

First Post, So Hi : D
Yeah, so i decided it's time to learn PHP and MySQl and i picked up a book called
Apress-PHP for Absolute beginners
I downloaded XAMPP and i downloaded Eclipse
Tried setting it up like the book told me to.... didn't work
Im using Eclipse (Helios)
The problem is when i go to XAMPP site to view my project it doesn't work!!!
Here is the link i go to http://localhost/simple_blog/testing.php , I've made sure that it is indeed the correct link
Here is the message i get...
Code: Select all
Object not found!

The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404
localhost
28/03/2011 7:32:02 PM
Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1

So, i figure this has something to do with my workplace settings and stuff, because the book was putting a lot of emphasis on that, but some of the options available in the version of Eclipse were not their in the "Helios" version.
So here's the information...
My workspace is at
C:\Users\slimshady\workspace
Xampp is installed at
C:\xampp
My projects location is set to
C:\xampp\htdocs
My project path is
/simple_blog
my file is named
testing.php (php is the extension)
and is located at
simple_blog/testing.php
I'm running windows vista 32 bit, properly updated, legit
Also, I've already check
http://localhost/xampp/
i checked my status and everything was running smooth
I also checked
http://localhost/phpmyadmin/
It was fine, am i doing something wrong, do you need more info, can someone PLEASE help me out :)
LionOfGod
 
Posts: 2
Joined: 29. March 2011 00:26

Re: Eclipse and XAMPP Setup HelP!!!

Postby Sharley » 29. March 2011 01:06

Looks like you have checked everything except the obvious C:\xampp\apache\logs\error.log file which will give details about the path and the 404 error you get in your browser.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Eclipse and XAMPP Setup HelP!!!

Postby LionOfGod » 29. March 2011 03:17

Sharley wrote:Looks like you have checked everything except the obvious C:\xampp\apache\logs\error.log file which will give details about the path and the 404 error you get in your browser.

Hey, Thanks a lot man
I checked out the log file and i had an error saying that the file didn't exist
0.O ...weird
So turned out that eclipse had not created simple_blog in the htdocs folder,
THUS i had to create it myself
Thanks bro : )
LionOfGod
 
Posts: 2
Joined: 29. March 2011 00:26


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 89 guests