Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby jessecar96 » 15. March 2011 00:19

I was told by many websites I can just uncomment the line in php.ini to load openssl. First, that line doesn't exist and when I add it it says the file php_openssl.dll does not exist. Any help? I kinda need this quick
jessecar96
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2011 00:16

Re: Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby Sharley » 15. March 2011 00:28

OpenSSL is enabled by default in 1.7.3

Try https://localhost/xampp/index.php
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby jessecar96 » 15. March 2011 01:38

Image

This happens
jessecar96
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2011 00:16

Re: Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby Sharley » 15. March 2011 01:48

This is a browser issue related to not accepting the certificate and maybe a setting in your browser will correct this.

Try another browser to confirm and accept the offered self signed certificate.

This will always happen with a self signed certificate which is used in XAMPP and the alternative is to buy an expensive certificate that has a CA that your browser will use to confirm authentication.

Not required in a self signed cert but as XAMPP is for development and not for production then it is not a requirement.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby jessecar96 » 15. March 2011 01:55

same on firefox, ie, and opera
jessecar96
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2011 00:16

Re: Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby Sharley » 15. March 2011 02:29

I have just tested on a stock standard installation of XAMPP 1.7.3 and all browsers you listed including others like Iron Portable, SeaMonkey and Pale Moon require me to accept the certificate offered with no problems when I do.

The conclusion to that is perhaps you have an issue with your 1.7.3 installation as OpenSSL is working and serving the https pages by default - I don't know anyway of telling what maybe wrong with your installation except to check that you have the folders \xampp\apache\conf\ssl* and these lines are not commented out in your httpd.conf file
Code: Select all
# Secure (SSL/TLS) connections
Include "conf/extra/httpd-ssl.conf"
and you do indeed have the conf file in the extra folder.

In the httpd-ssl.conf file make sure that these lines look like this
Code: Select all
#
# When we also provide SSL we have to listen to the
# standard HTTP port (see above) and to the HTTPS port
#
# Note: Configurations that use IPv6 but not IPv4-mapped addresses need two
#       Listen directives: "Listen [::]:443" and "Listen 0.0.0.0:443"
#
#Listen 0.0.0.0:443
#Listen [::]:443
Listen 443
If you just have 0.0.0.0:443 uncommented then this may be the issue you are having, so change it to the above, save the file and restart Apache.

You can also check you have these 2 files in the \xampp\apache\bin folder:
openssl.exe
openssl - looks like a shortcut but if you drag it into an open text editor it will reveal the openssl.ini file.

Run \xampp\xampp-portcheck.exe and make sure Apache (HTTPS) has httpd.exe on port 443

Good luck.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby jessecar96 » 15. March 2011 04:20

Sorry to waste your time, but I realized i'm an idiot, and didn't port forward port 443. It works now, thanks for all your help
jessecar96
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2011 00:16

Re: Enabling openssl in xampp 1.7.3 *Please Help*

Postby Sharley » 15. March 2011 07:04

Not a problem. :)
I am pleased that you found the gremlin without too much difficulty.

Good luck and best wishes.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 65 guests