linked tables problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

linked tables problem

Postby macfi » 08. March 2011 13:05

Hi
I have installed XAMPP onto my new computer running windows 7.
When I go into phpMyAdmin it starts up OK but then displays The additional features for working with linked tables have been deactivated.
I have gone into the config and added $cfg['Servers'][$i]['tracking'] = ‘pma_tracking’; I have cleared the cookies, and restarted xampp but still no joy.

Any help would be very gratefully received. :? :?
macfi
 
Posts: 5
Joined: 08. March 2011 12:57

Re: linked tables problem

Postby macfi » 08. March 2011 13:32

Hi

I have now done the following but still no joy

Copied & pasted the contents of xampp\phpMyAdmin\scripts\create_tables.sql in phpmyadmin and execute it. That will create a missing table.

Edit xampp\phpMyAdmin\config.inc.php and add this after line 41

$cfg['Servers'][$i]['tracking'] = 'pma_tracking';


Cleared all cookies. Not totally convinced on this one as even although I have cleared all cookies XAMPP is still remembering all my user names and passwords.

ANy help would be very gratefully received as I have been at this off and on for about a week.
macfi
 
Posts: 5
Joined: 08. March 2011 12:57

Re: linked tables problem

Postby Sharley » 08. March 2011 15:54

What version of XAMPP?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: linked tables problem

Postby macfi » 08. March 2011 16:06

Hi

I am using XAMPP windows 1.7.4
macfi
 
Posts: 5
Joined: 08. March 2011 12:57

Re: linked tables problem

Postby Sharley » 08. March 2011 16:24

1.7.4 phpMyAdmin config.inc.php is already set up to link tables using the Designer button - just tested it before posting this reply. See below for the included config.inc file.

One solution I read on this forum was to run XAMPP as an administrator or perhaps he meant install XAMPP exe file as an administrator.
viewtopic.php?f=16&t=41362

There have been issues with 1.7.4 with Win7 using the installer exe version and others have had great success by uninstalling the exe version and downloading the zip version, then running the setup_xampp.bat file from the xampp folder.

This is the config.inc.php from the XAMPP 1.7.4 zip file version with no changes made from the original so you can compare.
Code: Select all
<?php
/*
 * This is needed for cookie based authentication to encrypt password in
 * cookie
 */
$cfg['blowfish_secret'] = 'xampp'; /* YOU SHOULD CHANGE THIS FOR A MORE SECURE COOKIE AUTH! */

/*
 * Servers configuration
 */
$i = 0;

/*
 * First server
 */
$i++;

/* Authentication type and info */
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie';
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['compress'] = false;
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql';
$cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = true;

/* User for advanced features */
$cfg['Servers'][$i]['controluser'] = 'pma';
$cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = '';

/* Advanced phpMyAdmin features */
$cfg['Servers'][$i]['pmadb'] = 'phpmyadmin';
$cfg['Servers'][$i]['bookmarktable'] = 'pma_bookmark';
$cfg['Servers'][$i]['relation'] = 'pma_relation';
$cfg['Servers'][$i]['table_info'] = 'pma_table_info';
$cfg['Servers'][$i]['table_coords'] = 'pma_table_coords';
$cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] = 'pma_pdf_pages';
$cfg['Servers'][$i]['column_info'] = 'pma_column_info';
$cfg['Servers'][$i]['history'] = 'pma_history';
$cfg['Servers'][$i]['designer_coords'] = 'pma_designer_coords';
$cfg['Servers'][$i]['tracking'] = 'pma_tracking';

/* rajk - for blobstreaming */
$cfg['Servers'][$i]['bs_garbage_threshold'] = 50;
$cfg['Servers'][$i]['bs_repository_threshold'] = '32M';
$cfg['Servers'][$i]['bs_temp_blob_timeout'] = 600;
$cfg['Servers'][$i]['bs_temp_log_threshold'] = '32M';

/**
 * table to store SQL tracking
 *   - leave blank for no SQL tracking
 *     SUGGESTED: 'pma_tracking'
 *
 * @global string $cfg['Servers'][$i]['tracking']
 */


/*
 * End of servers configuration
 */

?>
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: linked tables problem

Postby macfi » 08. March 2011 16:38

Hi

Thanks for the help so far.
I will try to reinstall from the zip version and see how that goes.
macfi
 
Posts: 5
Joined: 08. March 2011 12:57

Re: linked tables problem

Postby Sharley » 08. March 2011 16:52

Make sure that you do a complete clean uninstall of your previous version before trying to extract and setup the zip version.

You may find some tips for uninstalling here if you run into issues:
viewtopic.php?p=175157#p175157

Good luck. :)
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: linked tables problem

Postby macfi » 08. March 2011 19:57

Hi

Thanks for your help.

I reinstalled from the zip version and still had the same problem plus mysql would not start. Then I remembered I had an old version of XAMPP and installed that and everything is up and running, :D wish I had thought of that earlier as I have been at this for two days. I have installed XAMPP quite a few times and never had any problems before! :x

Now all I have to do is get concrete5 up and running. :)
macfi
 
Posts: 5
Joined: 08. March 2011 12:57


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests