Problems running Tomcat in xampp 1.7.4

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problems running Tomcat in xampp 1.7.4

Postby gingasteve » 16. February 2011 11:24

I have installed XAMPP 1.7.4 on Windows XP. I can start the XAMPP control panel and start the Apache and MySql modules. However, when I run catalina.bat to start Tomcat, I get the following error ...

[XAMPP]: Searching JDK HOME with reg query ...

! REG.EXE VERSION 3.0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit
CurrentVersion REG_SZ 1.5

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit\1.5
JavaHome REG_SZ C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_14
MicroVersion REG_SZ 0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit\1.5.0_14
JavaHome REG_SZ C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_14
MicroVersion REG_SZ 0

[XAMPP]: Seems fine!
[XAMPP]: Using C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_14

C:\xampp\tomcat
Using CATALINA_BASE: "C:\xampp\tomcat"
Using CATALINA_HOME: "C:\xampp\tomcat"
Using CATALINA_TMPDIR: "C:\xampp\tomcat\temp"
Using JRE_HOME: "C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_14"
Using CLASSPATH: "C:\xampp\tomcat\bin\bootstrap.jar;C:\xampp\tomcat\bin\tomcat-juli.jar"
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: Bad version number in .class file
at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:620)
at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:124)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:260)
at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:56)
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:195)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:268)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319)

Any suggestions as to how I can fix this problem?

Thanks
gingasteve
 
Posts: 3
Joined: 16. February 2011 11:18

Re: Problems running Tomcat in xampp 1.7.4

Postby Sharley » 16. February 2011 11:39

Lots of 1.7.4 issues here including the mention of your own issue at item 9
viewtopic.php?f=16&t=44327

This link may be of interest:
viewtopic.php?f=16&t=44313
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Problems running Tomcat in xampp 1.7.4

Postby gingasteve » 16. February 2011 22:13

Thanks for the reply. I'm new to xampp. Could you suggest a previous version that works better straight out of the box?
gingasteve
 
Posts: 3
Joined: 16. February 2011 11:18

Re: Problems running Tomcat in xampp 1.7.4

Postby Sharley » 16. February 2011 23:40

gingasteve wrote:Thanks for the reply. I'm new to xampp. Could you suggest a previous version that works better straight out of the box?
The previous 1.7.3 version has been noted as being quite stable now and has all the bells and whistles now missing in the 1.7.4 version.
http://sourceforge.net/projects/xampp/files/XAMPP Windows/

Make sure that you do a clean uninstall of 1.7.4 first so that no residue is left.
viewtopic.php?p=174105#p174105
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Problems running Tomcat in xampp 1.7.4

Postby gingasteve » 18. February 2011 00:10

Downloaded 1.7.3 and the Tomcat extension and all is well. Many thanks for your advice.

Just need to work with the Agilefant team now to coax their web application to install!
gingasteve
 
Posts: 3
Joined: 16. February 2011 11:18


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 67 guests