problems with apache on xampp

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

problems with apache on xampp

Postby Leithos » 29. December 2010 11:44

Hi
The last few days I have had some problems with apache on xampp
every time i try to go to my localhost or 127.0.0.1 apache simply shuts down i have not installed
anything new on my pc i have tryed to deactive my anti virus to see if that was blocking it
i simply cant find a reason for why this is happening i've used xampp for quite a while now
but never had this problem before does anyone have a sugestion to what could have happend?

should also mentioned i've also tryed to do a complete reinstall of xampp this had no effect either.

Best regards Lars
Leithos
 
Posts: 4
Joined: 29. December 2010 11:32

Re: problems with apache on xampp

Postby Sharley » 29. December 2010 11:47

Any clues in the C:\xampp\apache\logs\error.log file?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: problems with apache on xampp

Postby Leithos » 29. December 2010 11:49

yea there are quite a few lines here i'll just dump them to let you take a look:



[Wed Dec 29 11:27:41 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Wed Dec 29 11:27:41 2010] [notice] Digest: done
[Wed Dec 29 11:27:42 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Wed Dec 29 11:27:42 2010] [notice] Server built: Nov 11 2009 14:29:03
[Wed Dec 29 11:27:42 2010] [crit] (22)Invalid argument: Parent: Failed to create the child process.
[Wed Dec 29 11:27:42 2010] [crit] master_main: create child process failed. Exiting.
[Wed Dec 29 11:28:12 2010] [notice] Parent: Forcing termination of child process 36
[Wed Dec 29 11:28:22 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Wed Dec 29 11:28:22 2010] [notice] Digest: done
[Wed Dec 29 11:28:23 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Wed Dec 29 11:28:23 2010] [notice] Server built: Nov 11 2009 14:29:03
[Wed Dec 29 11:28:23 2010] [crit] (22)Invalid argument: Parent: Failed to create the child process.
[Wed Dec 29 11:28:23 2010] [crit] master_main: create child process failed. Exiting.
[Wed Dec 29 11:28:53 2010] [notice] Parent: Forcing termination of child process 36
[Wed Dec 29 11:40:35 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Wed Dec 29 11:40:35 2010] [notice] Digest: done
[Wed Dec 29 11:40:35 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Wed Dec 29 11:40:35 2010] [notice] Server built: Nov 11 2009 14:29:03
[Wed Dec 29 11:40:35 2010] [crit] (22)Invalid argument: Parent: Failed to create the child process.
[Wed Dec 29 11:40:35 2010] [crit] master_main: create child process failed. Exiting.
[Wed Dec 29 11:41:05 2010] [notice] Parent: Forcing termination of child process 36
[Wed Dec 29 11:41:10 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Wed Dec 29 11:41:10 2010] [notice] Digest: done
[Wed Dec 29 11:41:11 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Wed Dec 29 11:41:11 2010] [notice] Server built: Nov 11 2009 14:29:03
[Wed Dec 29 11:41:11 2010] [crit] (22)Invalid argument: Parent: Failed to create the child process.
[Wed Dec 29 11:41:11 2010] [crit] master_main: create child process failed. Exiting.
[Wed Dec 29 11:41:41 2010] [notice] Parent: Forcing termination of child process 36
Leithos
 
Posts: 4
Joined: 29. December 2010 11:32

Re: problems with apache on xampp

Postby Sharley » 29. December 2010 11:59

Try running the setup_xampp.bat file again and this time disable mod_perl - option 6, I think.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: problems with apache on xampp

Postby Leithos » 29. December 2010 12:03

Thanks that did the trick
really apriciate it
Leithos
 
Posts: 4
Joined: 29. December 2010 11:32

Re: problems with apache on xampp

Postby Sharley » 29. December 2010 12:08

Your welcome and good luck.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: problems with apache on xampp

Postby q2501 » 15. June 2011 06:38

Sharley wrote:Try running the setup_xampp.bat file again and this time disable mod_perl - option 6, I think.

when i opened setup_xampp.bat it shows sorry but nothing to do ...
q2501
 
Posts: 7
Joined: 14. June 2011 23:06


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: ben.mansuk and 55 guests