XAMPP does not say that MYSQL is running...although it is

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP does not say that MYSQL is running...although it is

Postby forsooth » 16. December 2010 20:41

Hi,
Windows 7 home premium 64 bit.
I'm using XAMPP for Windows 1.7.3.
I have the control panel version 2.5.8.

I have XAMPPLITE installed on an external drive (E:\xampplite\).

I start XAMPP. Everything seems fine. The MySQL gui (SQLyog) logs into MySQL, no problem.
I look at the control panel. It states that Apache is running.
However, it does not indicate that MySQL is running. When I click on START for MySQL, the control panel say that it is "not responding" and crashes. The MySQL and Apache are not affected.

Is this something to be concerned about? Should I re-install xampplite?

Thanks!
forsooth
 
Posts: 1
Joined: 16. December 2010 20:01

Re: XAMPP does not say that MYSQL is running...although it i

Postby JonB » 18. December 2010 05:03

No, nothing to owrry about, plenty of other reports here in the forum on it - its a known, non-performance-affecting presentation-only bug.

8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: XAMPP does not say that MYSQL is running...although it i

Postby meows » 21. December 2010 09:55

me too . but is it fixed? i used 1.7.2 and the control planel and even tried clicking the svc button, but I have to go in to the Mysql folder and open a command prompt to start Mysql
meows
 
Posts: 44
Joined: 31. January 2007 10:28


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 49 guests