Problem viewing images

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problem viewing images

Postby Photo Rick » 05. December 2010 16:09

I’m literally at wits end with this. I’ve downloaded and installed latest XAMPP 1.7.3 for Windows on my new Windows 7 machine and it appears for all intensive purposes to function okay except for one particular problem related to loading images which are in a subfolder. I get the following if I try to view the images in the Firefox browser after the pages load:

Access forbidden!
You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 403
localhost
12/4/2010 6:27:34 PM
Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1


I’ve had XAMPP on a previous machine operating with Windows XP and it worked like a charm.

Like I’ve said I’ve tried everything to no avail including turning off my firewall, and setting folder permissions to read/write for “everyone”

Any help would be greatly appreciated since I’m dead in the water right now
Photo Rick
 
Posts: 6
Joined: 05. December 2010 03:02

Re: Problem viewing images

Postby JonB » 05. December 2010 18:46

first, did you try in any other browsers?

I'm going to suggest something that is quite odd-sounding.

UNLESS you are actaully using mod_perl or Apache ASP - disable mod_perl using the XAMPP Control Panel's 'Setup'.

I did say it was odd, LOL.

No guarantees either - just a 'sneaking suspicion' + it can't hurt anything either.

Good Luck
8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Problem viewing images

Postby Photo Rick » 05. December 2010 19:18

Yes I've tried it in IE with same result.

Tried your suggestion and problem still persists. I do however have a sneaking suspicion that it may have something to do with the .htaccess file in my sites root directory but not sure exactly what the correct parameters should be. Any thought there?

thanks for taking the time to respond
Photo Rick
 
Posts: 6
Joined: 05. December 2010 03:02

Re: Problem viewing images

Postby Photo Rick » 05. December 2010 19:46

seems that i've found the culprit - it was the .htaccess file in my root directory. seems it was a holdover from prior site modifications that was on my host service. i just simply copied the .htacess file in the /htdocs/xampp folder into my root directory and voila everything now shows just fine

hope this may be of help to others that are having a similar problem :D
Photo Rick
 
Posts: 6
Joined: 05. December 2010 03:02


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 73 guests