One Image not Appearing

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

One Image not Appearing

Postby DrDaveCF » 12. November 2010 23:04

I have a test site using xampp 1.7.0. There are many images involved. They all appear fine on the live GoDaddy site. I have one on the xampp test site that is not found. I suspect it is because it has some weird I think German symbols as part of the title. What can I do and why is that not a problem on the live site?
DrDaveCF
 
Posts: 9
Joined: 24. January 2009 23:16

Re: One Image not Appearing

Postby Altrea » 12. November 2010 23:06

it would be much easier to help you if we can get some code to test this.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: One Image not Appearing

Postby DrDaveCF » 12. November 2010 23:15

Tell me what you want I will get it for you. BTW I did delete the funny non english symbol and reinstalled the picture and this solved the problem but I think this is a bug that should be looked at.
DrDaveCF
 
Posts: 9
Joined: 24. January 2009 23:16

Re: One Image not Appearing

Postby Altrea » 12. November 2010 23:23

Well, it's an Image. So maybe you want to tell us the name of the image with this special char?
Or even better your implementation of this picture (HTML Tag, PHP code, ...)
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: One Image not Appearing

Postby DrDaveCF » 12. November 2010 23:32

HeimwA#rtsInFL115.jpg
Except in place of the number's sign (#) is a very wavy number's sign which is not english. I can't even replicate it.
DrDaveCF
 
Posts: 9
Joined: 24. January 2009 23:16

Re: One Image not Appearing

Postby Altrea » 12. November 2010 23:36

an ä ?
The A and the sign you can't explain should be an ä, because Heimwärts is the only german word that makes sense.

I think your problem is related to a wrong charset transformation.
Last edited by Altrea on 12. November 2010 23:43, edited 1 time in total.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: One Image not Appearing

Postby Altrea » 12. November 2010 23:43

e.g.:

utf-8 "ä" char interpreted as ISO8859-1 char:
ä
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: One Image not Appearing

Postby DrDaveCF » 12. November 2010 23:50

That's what it is the utf-8 character. Why wasn't that recognized in xampp? What can I do so that it is?
DrDaveCF
 
Posts: 9
Joined: 24. January 2009 23:16

Re: One Image not Appearing

Postby Altrea » 13. November 2010 00:05

DrDaveCF wrote:Why wasn't that recognized in xampp?

Because you have done something wrong relating to charsets.
But without your sourcecode it's impossible to say.

The XAMPP Apache can serve Image Files with german Umlauts, tested 2 minutes ago (btw: it is best practice to name files just with the 26 chars of the alphabet + maybe numbers if needed. Nothing else).
But not every Application can handle files with special chars correctly.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: One Image not Appearing

Postby JonB » 13. November 2010 00:11

Its not a function of XAMPP, its a function of the pages that are served - read and be enlightened:

http://www.joelonsoftware.com/articles/Unicode.html

good luck
:)

'altrea is right'
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: One Image not Appearing

Postby DrDaveCF » 13. November 2010 00:19

Please understand I am not a programmer. I am just managing a Drupal site and this came up. Your descriptions are over my head. I agree that this name was too long but one of our world wide members uploaded it so I have no control over that. I still am confused as to why this was fine on the live Godaddy site but when backed up to a test site run with Xampp there is a problem. What can I do to prevent the problem from occurring in the future?
DrDaveCF
 
Posts: 9
Joined: 24. January 2009 23:16

Re: One Image not Appearing

Postby Altrea » 13. November 2010 00:32

DrDaveCF wrote:Please understand I am not a programmer.

And you should understand, that this board can't give support for all problems of all webapplications all over the world. Your problem is a problem just a programmer can solve.
The first thing you should find out is, if drupal can handle filenames with Umlauts.
After that you should find out
- how to configure drupal to do so or
- how to prevent people from upload files with Umlauts in drupal

However, this is really really webapplication specific. So maybe your question is better asked in a drupal related board

DrDaveCF wrote:I still am confused as to why this was fine on the live Godaddy site but when backed up to a test site run with Xampp there is a problem.

I am confused too about that. But i can't solve this problem, sorry. I can't see what you see. I can't know all you know about your site. I don't sit in front of your computer.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8290
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests

cron