xampp 1.7.3 on win 7

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampp 1.7.3 on win 7

Postby q12321 » 17. September 2010 01:54

I have the Joomla! installed on xampp.
When I enter http://localhost/MyWeb.com/administrator/index.php the "Joomla! Administration Login page appears.
When I click on the "Run to site Home Page" the "Home Page" appears.
Now, when I click on any link on this page the "Authentication Required box" appears.
Inside the box is the following message: "A user name and password are being requested by http://local host. The site says: "xampp user".
When the UN and PW are entered I am landing on the http://localhost/xampp page instead of page belonging to the link selected on Home Page.
What is wrong and how to fix it?
This happened when I upgraded from xammp 1.68 to 1.7.3.
Before the "Authentication Required box" newer appeared!
Thanks and all the best http://jobERA.com/
User avatar
q12321
 
Posts: 3
Joined: 16. September 2010 23:56

Re: xampp 1.7.3 on win 7

Postby Nobbie » 17. September 2010 11:59

How did you upgrade Xampp? (There is no upgrade process neither an upgrade packge)?

How did you port Joomla from old to new Xampp?
Nobbie
 
Posts: 8777
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: xampp 1.7.3 on win 7

Postby q12321 » 17. September 2010 16:15

I know that there is no upgrade process neither an upgrade packge.
I desperation when I felt to find a solution I run over xampp 1.68 with xampp 1.73.
After updating the configuration.php I am in situation as described in my first post.
Thanks for reply.
Thanks and all the best http://jobERA.com/
User avatar
q12321
 
Posts: 3
Joined: 16. September 2010 23:56

Re: xampp 1.7.3 on win 7

Postby Nobbie » 17. September 2010 17:24

What is "configuration.php"? What did you change there and why?

Am right that you simply installed Xampp 1.7.3 over 1.6.8, including htdocs etc.? You did no backup for Joomla, no restore and no new installation. You did not move any Joomla files?
Nobbie
 
Posts: 8777
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: xampp 1.7.3 on win 7

Postby q12321 » 17. September 2010 18:07

Firstly I need to clarify that this is applicable to xampp installed on my computer as a test server.

The "configuration.php" is a file in c:\xampp\htdocs\MyWebsite.com controling the Joomla settings.
I changed PWs to get to the state I am right now.
Every thing works fine - access to Joomla back end, etc.
I have all functions operational - including preview as default showing the Home Page.
However, I cannot preview other pages after clicking on any link because the "Authentication Required box" appears as described in my first post.

Nobbie wrote:Am right that you simply installed Xampp 1.7.3 over 1.6.8, including htdocs etc.? You did no backup for Joomla, no restore and no new installation. You did not move any Joomla files?

You are right except that I have backups and my site is live on external server.
Thanks and all the best http://jobERA.com/
User avatar
q12321
 
Posts: 3
Joined: 16. September 2010 23:56


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 47 guests