Apache says it starts but doesn't run.

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache says it starts but doesn't run.

Postby crash822 » 02. September 2010 22:43

I just installed xampp on win 7 64bit and I'm having issues getting Apache to start. Whenever I click on the start button, I get a message that says it starts but it never starts to run. Here is a pic of it.
Image

ports
Image
I've disabled IIS service by disabling it from the features list in control panel. http://localhost will also not load. I don't know any other Info I need to post so just ask if anything else needs to be known.

Thanks for any help.
crash822
 
Posts: 3
Joined: 02. September 2010 22:29

Re: Apache says it starts but doesn't run.

Postby strike123 » 03. September 2010 01:11

I'm having the same problem. The first thing to do after you click start on Xampp control panel is to check the error log file which should tell you a bit more about the error. It will be in the logs folder of apache in the Xampp area.
strike123
 
Posts: 7
Joined: 02. September 2010 11:13

Re: Apache says it starts but doesn't run.

Postby crash822 » 03. September 2010 02:45

Syntax error on line 505 of D:/Program Files (x86)/Xampp/xampp/apache/conf/httpd.conf:
SSLSessionCache: Invalid argument: size has to be >= 8192 bytes

That segment was repeated for every attempt I made to start apache.
crash822
 
Posts: 3
Joined: 02. September 2010 22:29

Re: Apache says it starts but doesn't run.

Postby Altrea » 03. September 2010 05:27

NEVER (!!!) install XAMPP to the Program Files (x86) Directory!!!
Never install xampp to a folder or subfolder which has white-spaces, brackets or other special chars in it!
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8297
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache says it starts but doesn't run.

Postby crash822 » 03. September 2010 11:17

Changing the install directory worked. Thanks for the help.
crash822
 
Posts: 3
Joined: 02. September 2010 22:29


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 68 guests