XAMPP won't work without internet

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP won't work without internet

Postby nelsonkoehn » 14. August 2010 17:22

Installed XAMPP on C drive to develop WordPress site without being online. XAMPP works fine with internet, nothing when disconnected. I have tried going through the faqs and forums for help but haven't found the right keywords yet. When i try to open up http://localhost/xampp/ when disconnected I get
Problem Loading Page
The Connection was reset
The connection to the server was reset while the page was loading

works fine when connected.
This is the last entries in apache\error.log
Code: Select all
[Sat Aug 14 10:23:22 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 14 10:23:22 2010] [notice] Digest: done
[Sat Aug 14 10:23:23 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Sat Aug 14 10:23:23 2010] [notice] Server built: Nov 11 2009 14:29:03
[Sat Aug 14 10:23:23 2010] [notice] Parent: Created child process 2188
[Sat Aug 14 10:23:24 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 14 10:23:24 2010] [notice] Digest: done
[Sat Aug 14 10:23:25 2010] [notice] Child 2188: Child process is running
[Sat Aug 14 10:23:25 2010] [notice] Child 2188: Acquired the start mutex.
[Sat Aug 14 10:23:25 2010] [notice] Child 2188: Starting 150 worker threads.
[Sat Aug 14 10:23:25 2010] [notice] Child 2188: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Aug 14 10:23:25 2010] [notice] Child 2188: Starting thread to listen on port 80.

I have a web filter on my computer. is this messing with me or is it something else?
I also have disabled the windows firewall without any change.

Thanks, Nelson
nelsonkoehn
 
Posts: 1
Joined: 14. August 2010 16:42

Re: XAMPP won't work without internet

Postby JonB » 15. August 2010 00:09

What the error log says is that Apache is running (apparently OK).

Questions -
what is the ServerName in xampp/apache/httpd.conf?
did you setup something like DynDNS to point to a Domain Name?

But - it may indeed be that 'webfilter' you have running, how about we turn it off so try to get to the bottom of this?

:?:
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests