Mercury mail 4.7 - configuration in xampp 1.7.3

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Mercury mail 4.7 - configuration in xampp 1.7.3

Postby markflint » 09. August 2010 16:51

I upgraded xampp to 1.7.3 but now Mercury SMTP is not connecting to localhost. In Thunderbird the message I get is:
"The message could not be sent because connecting to SMTP server localhost failed".

If I use the port-check utility it reports for Mercury SMTP that port 25 is free.

I went back to my previous version of Mercury (4.6) and it works fine. Port-check reveals that mercury.exe is using port 25 as expected.

So how do I get Mercury 4.7 to connect to port 25 for SMTP. (POP is not connecting on port 110 either in Mercury 4.7, but it is in v4.6)?

Thanks,
Mark Flint
markflint
 
Posts: 3
Joined: 09. August 2010 16:38

Re: Mercury mail 4.7 - configuration in xampp 1.7.3

Postby WilliL » 09. August 2010 21:10

On my configuration Mercury wouldn't work if module X is installed. I don't know why. (tested by telnet 127.0.0.1 25)
Have a try and switch it off
Willi
WilliL
 
Posts: 628
Joined: 08. January 2010 10:54
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Win7Home Prem 64 SP1

Re: Mercury mail 4.7 - configuration in xampp 1.7.3

Postby markflint » 09. August 2010 21:43

Well done WilliL, that's done the trick. Thanks!

(Cofiguration - Protcol modules - deactivate MercuryX)
markflint
 
Posts: 3
Joined: 09. August 2010 16:38

Re: Mercury mail 4.7 - configuration in xampp 1.7.3

Postby Berny40 » 13. August 2010 20:50

Thanks a lot guys ! Mercury 4.7 would not work after upgrading from 4.01, but with this trick it started working again. Took me 2 hours searching the web before seing this post, very useful...

Thanks Again
Berny40
 
Posts: 1
Joined: 13. August 2010 20:46

Re: Mercury mail 4.7 - configuration in xampp 1.7.3

Postby markflint » 13. August 2010 23:53

Yeah, I would flag it up with the apachefriends but I can't find anywhere to directly leave comments/feedback other than a forum post. It's not their software but I bet this has stumped a few that installed it with xampp 1.7.3.
markflint
 
Posts: 3
Joined: 09. August 2010 16:38

Re: Mercury mail 4.7 - configuration in xampp 1.7.3

Postby apachelearnerken » 29. June 2013 01:56

Thanks for this information! In Mercury 4.7 'Admin' window: Configuration, Protocol modules..., (uncheck)MercuryX connection and process scheduler. I unchecked box and everything worked in the path: my php page on local apache server to Mercury Mail server to Thunderbird. I spent many hours trying to figure out why neither mail() function used on apache
server or Thunderbird could connect to Mercury Mail SMTP server via port 25 - kept on getting error. Now all works perfectly. Xampp 'status' page now lists 'SMTP service' as 'activated'. I am still going to look into why MercuryX module caused this problem for me. Thanks again!
apachelearnerken
 
Posts: 1
Joined: 29. June 2013 01:24
XAMPP Version: 1.8.3
Operating System: windows 7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests