Pulling out my hair - install problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Pulling out my hair - install problem

Postby Weapon » 29. January 2004 23:41

I've donwloaded the stuff in one zip file and I've extracted it to a folder in my C drive ( which I've given a random name) but when I hit the "setup_xampp.bat" all i get is a window popping up that says:

"the directory name is invalid.
the directory name is invalid."

Currently I'm running on XP and pulling out my hair. I thought this kind of install was meant to be easy, or am I missing something stupidly obvious???

Thanks in advance.
Weapon
 
Posts: 1
Joined: 29. January 2004 23:30

Install Problem

Postby FOCP » 30. January 2004 16:35

I think you have the same problem as mcdavis in this thread
http://community.apachefriends.org/f/viewtopic.php?t=4150
FOCP
 
Posts: 35
Joined: 30. January 2004 16:06
Location: Nähe Koblenz

Postby mcdavis941 » 31. January 2004 19:54

I did something which I didn't describe in my post, which was (in addition to modifying ...xampp\perl\lib\Config.pm) getting all the .h file from the Perl source and putting them into ...xampp\perl\lib\CORE . I got them by going to the ActiveState site and downloading the zip file for Perl 5.8.0 build 806, which is the same one included with XAMPP. From the zip you can extract the header files. I expect you could get the same results by installing Perl completely from scratch but I am not certain.
mcdavis941
 
Posts: 5
Joined: 30. January 2004 06:48

Postby FOCP » 31. January 2004 20:07

Thanx mcdavis,

for announcing this additional information.
I do think Weapon's problem is ( - sorry for having ignored it beforehands - ) that he has

given a random name


The name of the folder has to be specified as file:///c:/xampp/.
Otherwise IT WON'T work.

Best regards
FOCP
 
Posts: 35
Joined: 30. January 2004 16:06
Location: Nähe Koblenz

How to fix it!

Postby neilrusshk » 03. February 2004 10:11

I had exactly the same problem on windows xp. It turned out to be the directory that I all the installation files in.

Initially I placed the files in c:\installs\xampp but when I ran the installer I saw the exact errors that you had.

To cure it, I placed all the xampp files in c:\xampp, ran the installer and it worked without any problems.

Hope this helps! :)
Neil.
neilrusshk
 
Posts: 1
Joined: 03. February 2004 10:04
Location: Hong Kong

Postby mcdavis941 » 03. February 2004 13:48

I will add that part of the problem is that the installer allows you to specify a directory name other than C:\XAMPP. If it's not going to work with the directory name given by the user during installation, maybe it should say "sorry -- won't work with that directory". Or even "sorry -- won't work with that directory -- install there anyway?" As it is now, it leads you to expect everything is OK when really it is not.

I say this with the greatest respect for XAMPP, which is a great product; I simply think you could avoid a lot of trouble by making this easy change.
mcdavis941
 
Posts: 5
Joined: 30. January 2004 06:48


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 58 guests