Social Engine mit Xampp

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Social Engine mit Xampp

Postby Davemode » 18. July 2010 00:45

I am having a problem getting the social engine CMS to work with the new version of xampp. It works with xampp 1.70 but not the latest version. I install social engine trial version to the htdocs folder but when I browse to it nothing appears in my browser. Im running windows 7 home ed. Anyone have any ideas?
Davemode
 
Posts: 3
Joined: 18. July 2010 00:27

Re: Social Engine mit Xampp

Postby Altrea » 18. July 2010 03:04

my first idea is to post this in the english part of this board.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8286
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Social Engine mit Xampp

Postby JonB » 18. July 2010 16:10

If this is the product/script you are referring to?

http://www.socialengine.net/

Did you test PHP and MySQL before installing? Did you check with the software developer's support?

:?:

osf
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Social Engine mit Xampp

Postby Davemode » 18. July 2010 22:36

Yes PHP and Mysql works fine. I'm able to login and create a database with PHP my admin. Yes I contact the developer and they are looking into it but I think the problem is with the the new version of Xampp version 1.7.3 since it works with the 1.7.0 version.
Davemode
 
Posts: 3
Joined: 18. July 2010 00:27

Re: Social Engine mit Xampp

Postby Davemode » 19. July 2010 05:05

Just figured out what the problem was. I just needed to install the ioncube_loader_win_5.3.dll to ...\xampp\php\ioncube folder and edit the php.ini file in ...\xampp\php directory so that the first line has the following code: zend_extension = "C:\xampp\php\ioncube\ioncube_loader_win_5.3.dll"
Now it works fine.

Thanks
Davemode
 
Posts: 3
Joined: 18. July 2010 00:27

Re: Social Engine mit Xampp

Postby PrettyPistol555 » 26. March 2011 15:24

Davemode wrote:Just figured out what the problem was. I just needed to install the ioncube_loader_win_5.3.dll to ...\xampp\php\ioncube folder and edit the php.ini file in ...\xampp\php directory so that the first line has the following code: zend_extension = "C:\xampp\php\ioncube\ioncube_loader_win_5.3.dll"
Now it works fine.

Thanks




this info is exactly what i am looking for, however my xampp\php\ lacks the ioncube folder. am i supposed to copy the ioncube folder from SocialEnging folder?
PrettyPistol555
 
Posts: 1
Joined: 26. March 2011 15:20


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 49 guests