New User - Please Help

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

New User - Please Help

Postby charjo » 08. June 2010 22:39

I just downloaded XAMPP Windows 1.7.3 to my XP computer. I am going to attempt to build a Joomla website. The instructions say to test after starting the Apache server by going to address http://localhost/. I get page can not be displayed when I try that. Is there something I'm missing. The instructions appear to be pretty straight forward? Any help is greatly appreciated.
Posts: 1
Joined: 08. June 2010 22:29

Re: New User - Please Help

Postby Altrea » 08. June 2010 22:42

Are you sure your Apache is started?
Please take a look in your XCP (Xampp Control Panel) and check, if there is a green "running" Label in the line next to Apache
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
AF Moderator
Posts: 8243
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: New User - Please Help

Postby Radzio » 09. June 2010 07:32

You can also try
Windows XP is known to have problems resolving localhost (as it must be defined in hosts file IIRC).
If Altrea's hint doesn't help and works fine, you should edit your hosts (C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts) file so that it includes this line:
Code: Select all   localhost
Posts: 81
Joined: 05. June 2010 12:26

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 61 guests