Vhost and router problem.

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Vhost and router problem.

Postby osugregor » 26. May 2010 05:03

Ok guys, ive searched and searched multiple forums to try and find an answer to my problem, i cant though.

I am using XAMPP along with dyndns.com(I have pro so wilcards are enabled).

I want to set up subdomains with my dyndns account so I can go to multiple sites, for example going to
"mysite.dyndns.com would take you to my htdocs root folder.
"site1.mysite.dyndns.com would take you to htdocs/site1/ folder
"site2.mysite.dyndns.com would take you to htdocs/site2/ folder
etc, etc.
After following serveral tutorials Ive added these to VirtualHost to the /apache/conf/extra/http-vhost.conf file in XAMPP:
Code: Select all
<VirtualHost *:80>
   ServerName mysite.dyndns.com
   ServerAlias www.mysite.dyndns.com
   DocumentRoot "F:/xampp/htdocs"
   ServerAdmin email@email.com
   <Directory "F:/xampp/htdocs" >
      Options Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI
      AllowOverride All
      Order allow,deny
      Allow from all
   </Directory>
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
   ServerName site1.mysite.dyndns.com
   ServerAlias www.site1.mysite.dyndns.com
   DocumentRoot "F:/xampp/htdocs/site1"
   ServerAdmin email@email.com
   <Directory "F:/xampp/htdocs/site1" >
      Options Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI
      AllowOverride All
      Order allow,deny
      Allow from all
   </Directory>
</VirtualHost>


Going to
mysite.dyndns.com
works fine and takes me to the htdocs root, however going to
site1.mysite.dyndns.com
takes me to my router login.

Any help please :?:
osugregor
 
Posts: 4
Joined: 26. May 2010 04:28

Re: Vhost and router problem.

Postby Nobbie » 26. May 2010 09:37

Where is the "NameVirtualHost" Directive in your configuration?
Nobbie
 
Posts: 8779
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Vhost and router problem.

Postby osugregor » 26. May 2010 14:08

I uncommented the one in the httpd-vhosts.conf, the line is:
Code: Select all
NameVirtualHost *:80

Sorry, should of added that to the code above.
osugregor
 
Posts: 4
Joined: 26. May 2010 04:28

Re: Vhost and router problem.

Postby JonB » 26. May 2010 15:54

I suspect the issue is with DynDNS. Are you using their free basic service or their custom service?

http://www.dyndns.com/support/kb/custom.html

Good Luck
8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Vhost and router problem.

Postby osugregor » 04. June 2010 20:14

Sorry for such a late response, I was out of town and a little busy catching up when I got back, but I am paying for the premium services. I have wildcards enabled and for service type I have Host with IP address.
osugregor
 
Posts: 4
Joined: 26. May 2010 04:28

Re: Vhost and router problem.

Postby osugregor » 04. June 2010 20:22

Its working now, I dont know what happened or changed but, it seems fine.
I think it may have been a router setting, cause we had a huge storm yesterday which cut off the power and one of my roommates reset the router for some reason.

But thanks for the help anyways, nice to know theres always someone out there!
osugregor
 
Posts: 4
Joined: 26. May 2010 04:28

Re: Vhost and router problem.

Postby JonB » 04. June 2010 23:42

Thanks for getting back to us, glad it worked out!

:D
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests