Setting up local django dev env, help please!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Setting up local django dev env, help please!

Postby eattherich » 18. May 2010 15:22

Hey everyone,

I've never used django/python before and I want to set up a local dev environment on my work computer (which is on Windows 7). I have read that XAMPP can be used with django/python, can you please advise me on how to set this up. I've also never used XAMPP, I've only ever used WAMP for creating local PHP testing environments.

Thanks in advance! :D
eattherich
 
Posts: 2
Joined: 18. May 2010 15:16

Re: Setting up local django dev env, help please!

Postby JonB » 19. May 2010 03:07

I have read that XAMPP can be used with django/python

:?:
I would use the search box of this forum for Django.

I can't judge your level of sophistication, but if you know Apache to some level this wikipedia piece is interesting.
http://en.wikipedia.org/wiki/Django_(web_framework)

As someone who also has used WAMP, XAMPP is a bit more robust but also requires a little more effort. If you want to go down the XAMPP track, I'd begin by installing it and getting it working -- then move on to Django.

LOL - I'm nobody, so you should take this as MOO (my opinion only)

Good Luck
8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Setting up local django dev env, help please!

Postby eattherich » 19. May 2010 11:14

Hi, thanks for your reply. I've been following this tutorial. I can get to Step 6 using the exact software versions stated but when I add the following to the httpd.conf file and run apache in XAMMP I can't connect to http://127.0.0.1/testproject/ as it says I should.

<Location "/testproject/">
SetHandler python-program
PythonPath "['C:/xampp/htdocs'] + sys.path"
PythonHandler django.core.handlers.modpython
SetEnv DJANGO_SETTINGS_MODULE testproject.settings
PythonDebug On
</Location>
<Location "/media/">
SetHandler None
</Location>
<LocationMatch "\.(jpg|gif|png)$">
SetHandler None
</LocationMatch>

Am I correct to just paste this code at the bottom of the httpd.conf file as it is above? As soon as I do that and save it I can't connect. Please help me, I'm going crazy :)
eattherich
 
Posts: 2
Joined: 18. May 2010 15:16


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 76 guests