winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Postby santiagob » 17. May 2010 07:59

Hello, I'm trying to install xampp 1.7.3 on win xp but, at starting apache, the system reports this error:

1. The Apache service named reported the following error:
>>> Syntax error on line 125 of C:/xampp/apache/conf/extra/httpd-xampp.conf:
2. The Apache service named reported the following error:
>>> The specified IP address is invalid. .

I've searched for busy ports o services using port 80 and nothing, changed port to 8080..., commented the line 125 of the httpd-xampp.conf file but the error doesn't dissapear.
I've installed xampp many other times in the same machine, with any troubles, but now I'm a bit lost with this problem.
Thanks in advance for any suggestions.
Santiago.
santiagob
 
Posts: 5
Joined: 14. May 2010 10:55

Re: winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Postby BigWetDog » 17. May 2010 14:05

It might help if you told us what is on line 125 of your httpd-xampp.conf.
Last edited by BigWetDog on 18. May 2010 14:02, edited 1 time in total.
User avatar
BigWetDog
 
Posts: 148
Joined: 25. February 2010 15:54

Re: winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Postby santiagob » 18. May 2010 09:26

BigWetDog wrote:It might help if you told us what is on line 125 of your httpd.conf.


OK, the lines are:
<LocationMatch "^/(?i:(?:xampp|security|licenses|phpmyadmin|webalizer|server-status|server-info))">
Order deny,allow
Deny from all
Allow from ::1 127.0.0.0/8 \
fc00::/7 10.0.0.0/8 172.16.0.0/12 192.168.0.0/16 \
fe80::/10 169.254.0.0/16 #this is the line 125
ErrorDocument 403 /error/HTTP_XAMPP_FORBIDDEN.html.var
</LocationMatch>

Thnaks for your interest.
santiagob
 
Posts: 5
Joined: 14. May 2010 10:55

Re: winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Postby BigWetDog » 18. May 2010 14:10

Try running the xampp-portcheck.exe and starting apache from the command line /xampp/apache/bin/httpd.exe.
Seems like it might be a port conflict.
User avatar
BigWetDog
 
Posts: 148
Joined: 25. February 2010 15:54

Re: winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Postby santiagob » 19. May 2010 08:09

The xampp-portcheck.exe informs that both 80 and 8080 ports are free, and when trying to start apache by httpd.exe it shows the same message (syntax error on line 125...and the ip address is invalid).
santiagob
 
Posts: 5
Joined: 14. May 2010 10:55

Re: winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Postby santiagob » 19. May 2010 08:35

I've just install wampp2.2 y the apache server has started normally...but i am interested in xampp 1.7.3
santiagob
 
Posts: 5
Joined: 14. May 2010 10:55

Re: winxp xampp 1.7.3 problems at starting apache

Postby santiagob » 19. May 2010 11:29

Problem fixed; I've reinstalled xampp1.7.3 and now it runs :o . I don't have idea about where where the reason...
Thanks for your attention BigWetDog .
santiagob
 
Posts: 5
Joined: 14. May 2010 10:55


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests