xampp - apache won't start Windows 7 x64

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampp - apache won't start Windows 7 x64

Postby daydr3am3r » 30. April 2010 22:22

Hi
I'm having this weird problem since I sitched to Windows 7 x64.
I start Xampp control pannel but apache won't start, it still shows the start button and I can click on it.
Event so it displays the message "Apache started" but it doesn't work.
I tried running xampp_restart.exe, assuming that there is a temporary problem with xampp and a console poped out showing 2 error messages:
"Can't find proccess "C:\XAMPP\xampp\apache\bin\httpd.exe""
"Can't find proccess "C:\XAMPP\xampp\mysql\bin\mysqld.exe""
even if MySQL or Apache are running (apache runs some times).
Any ideas. I'm quite new to xampp so I don't know what to do.
--
Sorry, I just noticed. Pleas move this thread to the English section of this forum. Sorry again.
daydr3am3r
 
Posts: 2
Joined: 30. April 2010 22:10

Re: xampp - apache won't start Windows 7 x64

Postby JonB » 01. May 2010 11:37

You might look at this:

http://serverfault.com/questions/106790 ... zilla-does

(No promises!)

Did you use the Forum Search? there are many suggestions

I used this google search term: apache won't start windows 7 64 bit

Good luck
:shock:
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: xampp - apache won't start Windows 7 x64

Postby sXe » 01. May 2010 21:54

Hi! I think we have the same problem.

Here my Apache error log :

Code: Select all
[Sat May 01 22:23:55 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat May 01 22:23:55 2010] [notice] Digest: done
[Sat May 01 22:23:56 2010] [notice] Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 configured -- resuming normal operations
[Sat May 01 22:23:56 2010] [notice] Server built: Nov 11 2009 14:29:03
[Sat May 01 22:23:56 2010] [crit] (22)Invalid argument: Parent: Failed to create the child process.
[Sat May 01 22:23:56 2010] [crit] (OS 6)Handle non valido.  : master_main: create child process failed. Exiting.
[Sat May 01 22:24:26 2010] [notice] Parent: Forcing termination of child process 36


Any idea how to solve?

S.
sXe
 
Posts: 3
Joined: 01. May 2010 21:46

Re: xampp - apache won't start Windows 7 x64

Postby daydr3am3r » 02. May 2010 08:12

Thank for the help. I tried google search without to much luck.
I forgot about the Apache conflict with Skype. However I never had a problem with Wamp and EasyPHP on WinXP and Xampp was also working fine with Skype installed.
The weird part is that now it works and I didn't do anything....
daydr3am3r
 
Posts: 2
Joined: 30. April 2010 22:10


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 73 guests