at setup - Failed to create COM object - class not register

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

at setup - Failed to create COM object - class not register

Postby swanny » 28. April 2010 04:30

Apache won't start - it says busy - see next comment ...
Last edited by swanny on 28. April 2010 18:09, edited 2 times in total.
swanny
 
Posts: 3
Joined: 28. April 2010 04:14

Re: apachec won't start - says busy

Postby swanny » 28. April 2010 17:53

Note the initial issue ... any help for me?

DURING THE SETUP ...

Failed to create COM object ‘Scripting.FileSystemObject’: Class not registered in C:\xampsetup_xampp.bat on line 264
Stack Trace:
#0 C:\xamp\setup_xampp.bat(264): comcom(‘Scripting.FileS…’,Null, 65001)
#1 C:\xamp\setup_xampp.bat(437): setup_XAMPP::doShortcuts()
#2 C:\xamp\setup_xampp.bat(493): setup_XAMPP::Run()
#3 <main>
swanny
 
Posts: 3
Joined: 28. April 2010 04:14

Re: at setup - Failed to create COM object - class not register

Postby JonB » 28. April 2010 21:22

What Windows version are you on? Are you logged on as an administrator?

It sounds like a Windows Script Host error.

It could be a registry problem or perhaps scripting is disabled.

Could be other things as wll, LOL (this is a guesstimate)

look at these topics:

http://forums.asp.net/p/1295469/2569079.aspx#2569079

http://social.answers.microsoft.com/For ... f0a3a57cd6

http://support.microsoft.com/kb/949140

Good Luck
:)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: at setup - Failed to create COM object - class not register

Postby swanny » 28. April 2010 23:41

Thank you for the responce. I am on Vista. Installed it on another machine using XP with no problems.
Next I will disable McAfee and see if it is taking a port.
In the meantime will search the topics you provided.

JonB wrote:What Windows version are you on? Are you logged on as an administrator?

It sounds like a Windows Script Host error.

It could be a registry problem or perhaps scripting is disabled.

Could be other things as wll, LOL (this is a guesstimate)

look at these topics:

http://forums.asp.net/p/1295469/2569079.aspx#2569079

http://social.answers.microsoft.com/For ... f0a3a57cd6

http://support.microsoft.com/kb/949140

Good Luck
:)
swanny
 
Posts: 3
Joined: 28. April 2010 04:14

Re: at setup - Failed to create COM object - class not register

Postby Woof » 26. June 2010 21:43

I also had the same error on Vista.

For my problem, I found the solution here:
http://forums.devx.com/showthread.php?t=5643

I just ran these 2 commands in an administrator command prompt:
regsvr32 /u C:\Windows\System32\scrrun.dll
regsvr32 C:\Windows\System32\scrrun.dll

and then setup_xampp.bat worked.
Woof
 
Posts: 1
Joined: 26. June 2010 21:37


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 76 guests