.htaccess + XAMPP + RewriteEngine Problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

.htaccess + XAMPP + RewriteEngine Problem

Postby ryanwjackson » 15. April 2010 20:43


I have been filtering through posts on this forum, and cannot find a solution. While it looks very similar to many posts, I am still at a loss for what is happening. I intend to use the RewriteEngine in .htaccess on my localhost, just like on a remote server.

LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so is uncommented in httpd.conf (by default installation I guess). I have restarted apache. I am seeing the following error when I go to http://localhost/blah:

Object not found!

The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 404
Thu Apr 15 15:41:24 2010
Apache/2.2.14 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l PHP/5.3.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1

The .htaccess in the root directory looks like:
Code: Select all
Options -Indexes
ErrorDocument 403 /
ErrorDocument 404 /
RewriteEngine on
# RewriteBase /
RewriteRule ^(about|ajax|bugs|down|help|img|is|login|logout|terms|polls|settings|trev|ryan)(/?)(.*)$ $1$2$3 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]{1,})/([a-zA-Z0-9]{1,})$ /identity.php?uname=$1&iname=$2 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]{1,})/?$ /profile.php?uname=$1 [L]

Even when I reload, there is no error_log.

Anyone have a clue what's going on?
Posts: 1
Joined: 15. April 2010 20:38

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests