Page 1 of 1

xampp & tomcat addon start/stop

PostPosted: 22. February 2010 00:13
by seralf
Hello

i'm experimenting some little issues on the last xampp for windows installation+tomcat add-on: first of all i've notice that the button for tomcat does nothing.
So i've tried a manual startup of tomcat (not as a service: i need to use xampp portable) from tomcat_start, but still nothing.
As i look for error logs of apache and tomcat configuration files i notice that some configuration goes wrong.
I copy here some fixed configuration files, hope this will be useful to others. Please fix the buttons too, as i'm using xampp for some courses and i need a simple way to use php and tomcat for my students, thanks! :-)

Alfredo

_____

in the file /xampp/tomcat/conf/auto/mod_jk.conf (autogenerated from setup_xampp), i used these settings instead of generated ones:
Code: Select all
<IfModule !mod_jk.c>
  LoadModule jk_module "/xampp/apache/modules/mod_jk.so"
</IfModule>

JkWorkersFile "/xampp/tomcat/conf/jk/workers.properties"
JkLogFile "/xampp/tomcat/logs/mod_jk.log"


then i added this line on top of tomcat_start.bat and tomcat_stop.bat:
Code: Select all
SET CATALINA_HOME=%CD%\tomcat

Re: xampp & tomcat addon start/stop

PostPosted: 22. February 2010 01:27
by MC10
When you installed the addon, did you run the .exe or just extract the .zip?

Re: xampp & tomcat addon start/stop

PostPosted: 02. March 2010 16:38
by seralf
I extract the zip file, and run the setup_xampp to make it portable.
Even if i ask to make it portable without drive letters, i've notice that if someone starts tomcat first, then apache, for some reason the configuration in /xampp/tomcat/conf/auto/mod_jk.conf fails on an absolute path.
Correcting with the relative path it works: i think it could be some minor bug or similar... the only thing that seems to generate the problem is in starting tomcat before starting apache.