Apache start and disapper after 3 sec

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache start and disapper after 3 sec

Postby y32u6996 » 06. February 2010 02:32

I am using Windows XP sp3 and xampp 1.7.2 right now.
The problem I have got now is that the apache can only lasted 2~3 sec after it get started.
I have checked port 80, 443 and they are all free.
The error.log is listed below:
[Sat Feb 06 14:05:05 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Feb 06 14:05:05 2010] [notice] Digest: done
[Sat Feb 06 14:05:06 2010] [notice] Apache/2.2.12 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.12 OpenSSL/0.9.8k mod_autoindex_color PHP/5.3.0 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0 configured -- resuming normal operations
[Sat Feb 06 14:05:06 2010] [notice] Server built: Jul 22 2009 11:35:54
[Sat Feb 06 14:05:06 2010] [notice] Parent: Created child process 692
[Sat Feb 06 14:05:07 2010] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Feb 06 14:05:07 2010] [notice] Digest: done
[Sat Feb 06 14:05:09 2010] [notice] Child 692: Child process is running
[Sat Feb 06 14:05:09 2010] [crit] (OS 10022)An invalid argument was supplied. : Child 692: setup_inherited_listeners(), WSASocket failed to open the inherited socket.
[Sat Feb 06 14:05:09 2010] [crit] Parent: child process exited with status 3 -- Aborting.

I used xampp several times before and it worked very well. It didn't work since I deleted the xampp folder without stoping any servces.
I am not sure what the problem is, please help!
y32u6996
 
Posts: 1
Joined: 06. February 2010 02:19

Re: Apache start and disapper after 3 sec

Postby LooseCannon » 08. February 2010 10:57

Re-install? Doesn't take long.

I had the 2-3 second startThenStop with Apache the other day. It was because of an error in httpd-vhosts.conf due to some tweak I'd messed up.

I don't know if that's your issue.
User avatar
LooseCannon
 
Posts: 162
Joined: 18. September 2007 12:07
Location: Hampshire, UK

Re: Apache start and disapper after 3 sec

Postby GHO » 08. February 2010 19:21

Passing from windows 7 beta to windows 7 RC and now Windows 7 N I could no more start apache.
The solution anywhere from the net was this, but it works only for xamp 1.7.1.,not for 1.7.2. o r 1.7.3 is on the end of this message.

I there anywhere someone how could say why we cannot easily expect a xampp distribution for windows 7 and / or what kind of issues are probably individual issues and what is the general issue on windows 7.

I wonder why I can read here on this forum from a member that his installation xampp 1.7.3 is workin gfine under windows 7 ?

Solution only for 1.7.1. xampp to start without problem apache was:

You have to disable the http.sys service manually via the registry:
1) Launch RegEdit:
2) Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HTTP
3) Add a new DWORD (32-bit) value
4) Name it ‘NoRun’ not including the quotes
5) Double click the new property
6) In the Value data field type ‘1′ not including quotes and click OK
7) Re-boot your computer
You should now find that Apache will start on port 80!

Is
GHO
 
Posts: 35
Joined: 07. December 2008 18:19

Re: Apache start and disapper after 3 sec

Postby LooseCannon » 09. February 2010 09:59

:?

y32u6996 wrote:I am using Windows XP sp3 ...
User avatar
LooseCannon
 
Posts: 162
Joined: 18. September 2007 12:07
Location: Hampshire, UK


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests