xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby doctorriee » 20. January 2010 06:46

php is failing in xampp 1.7.3

php is recognizing > instead of ?> as the end of php script - see example below. Have checked 11 pages with the same result.

<?
// ---------------------- read scan file --------------------
if(isset($_COOKIE['graph_table_data_d']))
{
$row = $_COOKIE['graph_table_data_d'];
$row1 = $_COOKIE['graph_table_data_squelch'];
}

$base_file_name = explode('_',$row);
$base_file_name1 = explode('____',$row);

$address = "$base_file_name[0].$base_file_name[1].$base_file_name[2]_$base_file_name[3].$base_file_name[4].$base_file_name[5].txt";
//echo $address."-address<br>\n"; <------- php script stops here instead of at end (?>)
$directory = '../Scans/demo_database/';
$counter_file = $directory.$address;
//print("counter_file = $counter_file <br>");

does any one have a cure??????
doctorriee
 
Posts: 4
Joined: 09. March 2008 23:27

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby y0ursource » 24. January 2010 21:24

use v1.7.1 anything else just does not work, v1.7.1 works perfectly on any script.
Hopefully enough people will see this try for themselves and then make a big enough fuss for someone to listen.
y0ursource
 
Posts: 12
Joined: 06. November 2009 02:03

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby echo9 » 31. January 2010 14:33

version 1.7.2 works well in the above case!
echo9
 
Posts: 11
Joined: 21. January 2010 17:08

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby Wiedmann » 31. January 2010 20:09

version 1.7.2 works well in the above case!

No, short tags are deactivated also in 1.7.2.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby echo9 » 31. January 2010 20:31

don't know that..but it worked for me out of the box on my clean install of xampp v.1.7.2 (without any addons installed). 8)
echo9
 
Posts: 11
Joined: 21. January 2010 17:08

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby Wiedmann » 31. January 2010 20:39

but it worked for me out of the box

Maybe your script, but the above case and sample code can't work in a out of the box clean install of xampp v.1.7.2.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby echo9 » 31. January 2010 21:00

Wiedmann wrote:
but it worked for me out of the box

Maybe your script, but the above case and sample code can't work in a out of the box clean install of xampp v.1.7.2.


hmm.. you are right some what..

I tried running this:

Code: Select all
<?php
    echo '<b>Can gophers really code PHP?</b>';
?>

<?php echo '<hr><b>line 2 test</b><hr>' ?>


this worked as it should.. but the one below..? check it out for yourself~

Code: Select all
<?php
print("<b>Can gophers really code PHP?</b>");
print("<hr><b>line 2 test</b><hr>");
?>


I am getting extra text/chars in the output ? the parenthesis, the semi-colon all of 'em are pooping up from no where?!

Can anybody tell me why is it so?
echo9
 
Posts: 11
Joined: 21. January 2010 17:08

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby Wiedmann » 31. January 2010 21:58

I am getting extra text/chars in the output ?

Hmm, I have both times the same (correct) output.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby potimo » 22. August 2010 02:20

I think I have a similar issue. Was not able to extract a solution from the thread. So here it is:

I created this .php page:

<html>
<head>
<title>PHP Test</title>
</head>
<body>
<?php echo '<p>Hello World</p>'; ?>
</body>
</html>

I loaded it in the browser (mozilla firefox) and got this as output:

Hello World

'; ?>

It is as if the recognition of php command is not fully complete.

Which way to solve that issue? I have used xampp 1.7.3
potimo
 
Posts: 1
Joined: 22. August 2010 01:23

Re: xampp 1.7.3 - php recognizing > instead of ?> as script end

Postby WilliL » 22. August 2010 19:00

when I started firefox 3.6.8 with your excample it works fine. I use XAMPP 1.7.3 too, no changes in any ini or conf
(localhost/test.php)
Willi
WilliL
 
Posts: 661
Joined: 08. January 2010 10:54
Operating System: Win7Home Prem 64 SP1


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 56 guests