apache starting problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

apache starting problem

Postby rrp030874 » 14. January 2010 06:12

Hi all,
I installed xampp on my pc. os is win xp corporate edition.
I was using it without any problem.
But for last few days, when i click on start button in front of Apache on the control panel.
it gives message Apache is started.
But green running flag is no displayed.
and web pages are not displayed.
pl. help
rrp030874
 
Posts: 4
Joined: 14. January 2010 05:55

Re: apache starting problem

Postby Izzy » 14. January 2010 06:16

Read the \xampp\apache\logs\error.log file for clues why Apache can't start - paste back only the [error] messages at about the date and time you attempt to start Apache, if you don't understand them that is.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: apache starting problem

Postby rrp030874 » 15. January 2010 07:11

Hello,
Thanks for the quick response.
The latest error from the log file is pasted below

(OS 10048)Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is normally permitted. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs

Regards,
Ravi
rrp030874
 
Posts: 4
Joined: 14. January 2010 05:55

Re: apache starting problem

Postby Izzy » 15. January 2010 07:48

This message is saying that Apache can't start because there is another server using port 80.

Please read all about this error message in the XAMPP For Windows FAQ:
http://www.apachefriends.org/en/faq-xam ... ml#nostart
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: apache starting problem

Postby rrp030874 » 15. January 2010 11:11

thanx for the precious information.
I applied the winsock2 fix and it worked.
rrp030874
 
Posts: 4
Joined: 14. January 2010 05:55


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 55 guests