Problems Starting MYSQL

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problems Starting MYSQL

Postby milneandfletch » 12. January 2010 15:38

Hi,
I'm using Portable App, XAMPP with XAMPP_Launcher_1.3 and xampp-win32-1.7.3.
I can get apache, Filezilla abd Mercury to run, but i can't get MySQL to run.
The XAMPP Control Panel says MYSQL service started, but i dont get "Running" appear.
And apps like phpmyadmin can't see it, so its not running!!! even if it is started!

Any suggestions on what to do next please?

Thanks

Pete
milneandfletch
 
Posts: 2
Joined: 12. January 2010 15:18

Re: Problems Starting MYSQL

Postby rrp030874 » 15. January 2010 11:25

I am not an expert. but i got the same problem and i solved it as follows;
1) open folder \xampp\xampp\mysql and run mysql_uninstallservice.bat.
2) and then run mysql_installservice.bat.
plaese consult other person if u have your data in it. if there is no important data then follow 2 steps above.
rrp030874
 
Posts: 4
Joined: 14. January 2010 05:55

Re: Problems Starting MYSQL

Postby milneandfletch » 15. January 2010 12:04

HI,
Thanks for your reply and unfortantly it didn't do anything!
Is there something i should be doing with admin rights or Does the fact i'm running vista have an issue?
FileZilla and Mercury starts very easily but Apache has only ever started once, ( I Have no idea how) and MySQL has never started.
As FileZilla and Mercury start i take it that my install is ok? I'm running it on a pen drive using portable apps.

I would be grateful for any support!

Thanks

Pete
milneandfletch
 
Posts: 2
Joined: 12. January 2010 15:18


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 70 guests