http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 07:47

i am very new to xampp apache, sql all showing "running I am not sure what i did wrong. http://localhost/ shows page perfect i click the phpmyadmin password works everything but i see a blank page after loading.
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby Izzy » 02. December 2009 07:55

Missing support info - what XAMPP version and which Windows OS?

What password?

On a default installation there is no password for user root for phpMyAdmin/MySQL until you set one in the Security menu item in the Welcome Page http://localhost/

Please read the readme_en.txt file in the xampp folder.

http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html

http://www.apachefriends.org/en/faq-xampp-windows.html
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 07:59

xampp version 1.7.2 i havent changed password from root yet im using vista
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby Izzy » 02. December 2009 08:07

So when you type http://localhost/phpmyadmin and you get the page to enter username and password, you enter root in the username box and leave the password empty, then you click on Go and get a blank page, is that correct?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 08:08

yes
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby Izzy » 02. December 2009 08:15

Are you logged into Vista as an Administrator and do you have the UAC disabled?

Were you logged into Vista as an administrator when you installed XAMPP.

Did you install to the C:\ root folder or the C:\Program Files\ folder ?

Are there any clues in the xampp\apache\logs\error.log file at the date and time you access phpMyAdmin?

I suspect that your installation may be faulty.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 08:18

1. yes i am admin
2. yes i was logged as admin
3.installed in C:\

thanks for your patience with this.
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 08:25

when i click the other link php version it shows page perfect
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby Izzy » 02. December 2009 08:28

What other link is that?

Clear your browsers cache.

BTW I asked 4 questions.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 08:32

PHP Information Version 6.0.0-dev that page shows perfect.

cache cleared

4. i open that path to error folder it is empty
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby Izzy » 02. December 2009 08:40

chewie2009 wrote:PHP Information Version 6.0.0-dev that page shows perfect.
Where is that link you clicked on exactly?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 08:41

http://localhost/phpinfo.php also i tried typing http://localhost/security/ nothing showed
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby Izzy » 02. December 2009 08:49

chewie2009 wrote:http://localhost/phpinfo.php
I don't know that link, I know http://localhost/xampp/phpinfo.php

You say you can go to the XAMPP Welcome page at http://locahost

Can you click on the Demos and get them all to work.

What happens when you click on the link in the menu for Security and phpMyAdmin?

Do they work from the menu in the Welcome Page?

Have you tried to reboot?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby chewie2009 » 02. December 2009 08:55

http://localhost/appserv/README-en-us.p ... lang=en-us says http 404 not found all other links on page work i do not show a security link and i type localhost/security like it says in file i get 404 error
yes i did a reboot
chewie2009
 
Posts: 10
Joined: 02. December 2009 07:39

Re: http://localhost/phpMyAdmin/ is blank

Postby Izzy » 02. December 2009 09:00

appserv has nothing to do with XAMPP so I think you have everything mixed up here.

Go to the C:\xampp folder and double click on xampp-control.exe and start Apache and MySQL so they both show a green running indication.

Stop your appserv before trying to start XAMPP and you really don't need both appserv and XAMPP or things, like now, will get confusing for you.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Next

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 57 guests