xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby DeVrije » 08. December 2009 17:21

So in order to able to run XAMPP at Windows-7 you should use only the 32-bits system (instead of 64-bits!). And install it at the map 'C:\xampp' or at any map 'x:[\...]\xampp' (where x not= C, so it could be D for instance). It that supposition true?
DeVrije
 
Posts: 31
Joined: 26. April 2006 19:34

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby DeVrije » 10. December 2009 13:19

Yeah, it works now fine when it has been installed at the map 'C:\xampp'! Thank you very for your excellent help!
DeVrije
 
Posts: 31
Joined: 26. April 2006 19:34

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby kotoroshinoto » 11. December 2009 10:17

I felt it appropriate to mention, given how the other user's problem was resolved, that my problem still exists, despite my installing to the appropriate location.
kotoroshinoto
 
Posts: 7
Joined: 24. November 2009 02:20

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby kotoroshinoto » 11. December 2009 10:19

klezmer41 wrote:One issues that I painfully learned, is that Xampp conflicts with Skype.

Skype will start after xampp, but xampp won't start after skype. This may only happen when first booting up Windows, but maybe close Skype and other programs down to free up ports.

You can just deactivate skype's attempts to use those ports and then there is no problem at all.
kotoroshinoto
 
Posts: 7
Joined: 24. November 2009 02:20

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby kotoroshinoto » 11. December 2009 10:23

kotoroshinoto wrote:I cannot use the newest version in windows 7 because when it tries to start apache, it trips up on some windows security setting or something and fails to run, there is no popup error message, but event viewer reports: "The Apache2.2 service terminated with service-specific error Incorrect function..". I have tried installing it on the non-system drive and it makes no difference.

When I run version version 1.6.8, Filezilla does not start properly during boot time as a service, but it DOES run properly when I ask it to start from the Xampp control panel. I am going to try stopping/starting it and reselecting options in case I chose wrongly. I'll post the results after a reboot.

With the newer Xampp, event viewer showed a relevant error: "The FileZilla Server FTP server service is marked as an interactive service. However, the system is configured to not allow interactive services. This service may not function properly." I do not recall if it successfully started on boot.


As to the filezilla service failing to start during boot, deselecting and re-selecting the service check-box fixed that problem, so the older version now works 100%, but I'm still interested in resolving why the newer version screws itself up on my system if anybody wants to wade through it with me.
kotoroshinoto
 
Posts: 7
Joined: 24. November 2009 02:20

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby whiterican » 13. December 2009 02:53

It is interesting to see the unique issues with regard to windows 7 64bit as It is the operating system I am currently using.I would have you know there are 64 bit installer packages for apache and i believe php...and mysql That was a blessing itself.

I had to install apache 64 to get it to operate with the control panel... filezilla works fine... However i had to add a virtual host like below to get to IT WORKS! page and only am able to achieve directory listing in the for the xampp slash screen interface. And Msql I might just as well forget. nothing happens when I push admin except page cannot be found. I believe it is just a matter of configuring the apache 64 correctly to get where I want to be but being so new to these things It sure is tough to learn properly... without a teacher.

Anyway I wonder if anyone has any ideas


white
whiterican
 
Posts: 32
Joined: 13. December 2009 02:19

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby xiaoniba » 28. December 2009 15:18

please check port 443 :D

xampp needs ports:
80(http)
81(WebDAV)
443(HTTPS)
3306(MYSQL)
21(FILEZILLA)
14147(FileZilla admin)
25(smtp)
110(pop3)
143(IMAP)
2224(Mercury http)
79(Mercury Finger)
105
106
8009(Tomcat)
8080(Tomcat)
xiaoniba
 
Posts: 1
Joined: 28. December 2009 15:15

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby dawmail333 » 20. February 2010 23:54

I was running Win 7 64-bit, recently uninstalled IIS, and I can confirm that I was able to get Apache running by disabling SSL (which stopped it from trying to access port 443) Thanks!
dawmail333
 
Posts: 1
Joined: 20. February 2010 23:53

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby scribe » 05. May 2010 02:11

I recently installed Windows 7 Ultimate 64-bit edition and installed xampp 1.7.3 Full. I used the default install path C:\ and also left all the default choices the same throughout the install. It completed successfully and I was able to launch xampp control panel and start Apache and MySql with no errors. http://localhost pulls up xampp and phpMyAdmin works too
scribe
 
Posts: 1
Joined: 05. May 2010 02:05

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby Beretta1979 » 24. August 2010 23:37

For me it was Skype who was blocking port 443. I hope the helps some of you ...
Exiting skype made apache work again.

Seba
Beretta1979
 
Posts: 1
Joined: 24. August 2010 22:40

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby spherical » 01. September 2010 08:03

Problem with Xampp installation under Windows 7 64
I got message during installation: "Ports 80 and 443 SSL) already in use! Installing Apache2.2 service failed!"
MySql service is running properly (green icon)
Any suggestion? Where can I check what blocks the Apache ports.
Skype is not running, even firewall is disabled :(
spherical
 
Posts: 1
Joined: 01. September 2010 07:58

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby JonB » 01. September 2010 15:15

Spherical

Are you using XAAMPP 1.7.2?

You should be using 1.7.3 -- Of course that would imply you are actually paying attention.

Don't post onto threads that are not for YOUR problem.

:shock:


ycf
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby JonB » 01. September 2010 15:18

Spherical -

There is Port Check in the XAMPP Control Panel for this purpose.

Also - have you ever installed Apache standalone on this machine before?

:)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby docweathers » 04. September 2010 18:38

I was trying to run xampp on win 7 64 and finally gave up. I have switched Wamp and it works fine.
docweathers
 
Posts: 13
Joined: 26. December 2007 00:20

Re: xampp 1.7.2 + windows 7 (64 bit)

Postby Nobbie » 04. September 2010 20:11

docweathers wrote:I was trying to run xampp on win 7 64 and finally gave up. I have switched Wamp and it works fine.


I downloaded Xampp 1.7.3, installed it to c:/xampp on Win 7 64, started it - and it runs immediately "out of the box".
Nobbie
 
Posts: 8769
Joined: 09. March 2008 13:04

PreviousNext

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 64 guests