xampp 1.7.2 + windows 7

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampp 1.7.2 + windows 7

Postby avilchinsky » 22. November 2009 11:08

I have installed xampp 1.7.2 on windows 7 x32
And I have so problem: server works and http://localhost is available, but if i try to use VirtualHost, then if I try to open http://hostname, then all virtualhosts open as http://hostname/xampp, as if I open http://localhost/xampp
I use hosts file for specify hosts and when I look a phpinfo() for each virtualhost then it shows a right hostname within servername.

Listing of the httpd_vhosts.conf:

NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
ServerName zfp
ServerAdmin postmaster@dummy-host.localhost
DocumentRoot "d:/_projects/self/zfp/WorkingCopy/trunk/code/public"
<Directory "/">
Options +Indexes +Includes +ExecCGI +FollowSymLinks
AllowOverride All
Order deny,allow
Allow from all
</Directory>
ErrorLog "logs/zfp-error.log"
CustomLog "logs/zfp-access.log" combined
</VirtualHost>
<VirtualHost *:80>
ServerName chelssi
ServerAdmin postmaster@dummy-host.localhost
DocumentRoot "d:/_projects/self/chelssi.ru/WorkingCopy/trunk/code"
<Directory "/">
Options +Indexes +Includes +ExecCGI +FollowSymLinks
AllowOverride All
Order deny,allow
Allow from all
</Directory>
ErrorLog "logs/chelssi-error.log"
CustomLog "logs/chelssi-access.log" combined
</VirtualHost>
avilchinsky
 
Posts: 2
Joined: 19. November 2009 15:28

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby Izzy » 22. November 2009 11:20

Your <Directory> directive should be identical to the DocumentRoot for each virtual host.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby dereklin » 12. January 2010 21:23

Was this problem resolved? How? I am having the same problem.
dereklin
 
Posts: 6
Joined: 12. January 2010 20:02

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby Izzy » 12. January 2010 23:48

dereklin wrote:Was this problem resolved? How? I am having the same problem.
If you are having the exact same problem as the OP then my reply may help but without your problem details we can only make a guess.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby thecult » 16. February 2010 14:02

Izzy wrote:If you are having the exact same problem as the OP then my reply may help but without your problem details we can only make a guess.


I have tested writting correct <Directory> directive but problem still pesists.

I'm using windows 7 with xampp and I have spent moring trying different configurations for httpd-vhosts and driver/etc/host

seems to be hard problem on this platform and I can't find solution

any help please?

thanks in advance

regards
thecult
 
Posts: 2
Joined: 16. February 2010 13:58

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby thecult » 16. February 2010 14:09

Now I have solved my problem

solution was:

http://i.justrealized.com/2008/05/16/ho ... r-windows/

thanks and regards
thecult
 
Posts: 2
Joined: 16. February 2010 13:58

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby Grinsekatze » 30. May 2010 02:58

Hi there,
I have the same problem: Whenever I try to access my virtual hosts I'll be redirected to localhost (http://localhost/xampp/).

My computer: Windows 7 64bit and XAMPP 1.7.3.
My hosts file looks like:
Code: Select all
127.0.0.1   localhost
127.0.0.1   test
::1             localhost


Any my http-vhosts.conf looks like:
Code: Select all
NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
    DocumentRoot "c:/test"
    ServerName test
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
    DocumentRoot "c:/xampp/htdocs"
    ServerName localhost
</VirtualHost>


Since hours I tried lots of possibilities to get a propper vhosts-file but without success.

The funny thing about all that:
I've an old computer with Windows XP 32bit and XAMPP 1.7.0 and there my virtual hosts are working. But I couldn't use the computer averywhere so I bought a new one I can use when I'm on tour.

Can someone help me please?
Grinsekatze
Grinsekatze
 
Posts: 2
Joined: 30. May 2010 02:36

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby Grinsekatze » 30. May 2010 03:43

Hm, ok,
somehow seems as if my XAMP installation was currupt. I deleted my xampp folder and downloaded version 1.7.0 (the zip file). With this version my virtual hosts are working.
So I also downloaded and tested the actual version (1.7.3) again. But this time the zip version (I used the exe version when I installed XAMPP the first time). And now everything is working fine!

So my problem is solved.
Grinsekatze
 
Posts: 2
Joined: 30. May 2010 02:36

Re: xampp 1.7.2 + windows 7

Postby scotjam » 08. August 2010 15:19

Grinsekatze, that worked. Thanks!

I did the exact same. Downloaded the exe and it didn't work, then downloaded the zip file and it worked. Hope this helps everyone else who encounters the same problem. It worked for me.

cheers
scotjam
scotjam
 
Posts: 1
Joined: 08. August 2010 15:17


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 77 guests