Localhost not working, but IP address does

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Localhost not working, but IP address does

Postby JetEffectRich » 15. November 2009 03:21

I have just installed Windows 7 Home and XAMPP.
When I type "localhost" into windows explorer it goes nowhere "Connecting...".
If I type the full IP address 127.0.0.1it works just fine.

Of course not a major deal, but does anyone know how to get the "localhost" command working?
JetEffectRich
 
Posts: 1
Joined: 15. November 2009 03:12

Re: Localhost not working, but IP address does

Postby Izzy » 15. November 2009 03:25

...does anyone know how to get the "localhost" command working?
The answer depends on which version of XAMPP you installed?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Localhost not working, but IP address does

Postby factorial » 17. November 2009 17:07

Izzy, check your c:\windows\system32\drivers\etc\hosts file. Ensure that this line is in it:

Code: Select all
127.0.0.1       localhost


That might be your problem. Your hosts file may be located elsewhere if you're not using Windows XP -- in that case, consult the Oracle for its location.
factorial
 
Posts: 6
Joined: 11. September 2009 16:16

Re: Localhost not working, but IP address does

Postby Izzy » 17. November 2009 19:08

factorial wrote:Izzy, check your...
Yes I know that and you should have addressed your reply to the OP not to me.

I needed to know the version of XAMPP installed so I could advise the method, which may or may not have been related to the hosts file.

As I often point out in my replies that the XAMPP version and the Windows OS should be included when making a support request as these are increasingly more relevant for troubleshooting.

factorial wrote:Your hosts file may be located elsewhere if you're not using Windows XP
JetEffectRich wrote:I have just installed Windows 7 Home
Clearly the OP is not using XP and the host file location has not changed - consult the oracle.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Localhost not working, but IP address does

Postby factorial » 17. November 2009 21:02

Izzy wrote:Yes I know that and you should have addressed your reply to the OP not to me.

Izzy wrote:Clearly the OP is not using XP and the host file location has not changed - consult the oracle.

My mistake. No need to be rude about it. I just won't offer help to anyone here again, since clearly the members of this board find basic friendliness matter of difficulty. Bye.
factorial
 
Posts: 6
Joined: 11. September 2009 16:16


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 44 guests