Help with configuring php.ini!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Help with configuring php.ini!

Postby TROOP4H » 05. November 2009 19:05

Hi.

I've always used Wamp- server. But resently i started tryin' Xampp.
Now it seems to me that i cant install a communitybased systems (like phpfusion, joomla, wordpress and so on). Well, I cant even user require/include in my php scripts.. ?
I believe I need to configure the php.ini, but what changes do i need to make? :|

I need to have evrythin' workin if you understand..
So, i hope anyone, can share their php.ini, or just tell me what i need to do :)


Thanks :)
TROOP4H
 
Posts: 3
Joined: 05. November 2009 18:57

Re: Help with configuring php.ini!

Postby Izzy » 05. November 2009 19:23

Now it seems to me that i cant install a communitybased systems (like phpfusion, joomla, wordpress and so on). Well, I cant even user require/include in my php scripts.. ?
Why not?
apache\logs\rror.log file or any other error messages?

Because you have had another php instance then you may not be using the php.ini file in XAMPP.

First check you are using the correct php.ini file, make sure Apache is running then go here:
http://localhost/xampp/phpinfo.php

Look for the line:
Loaded Configuration File

It should be C:\xampp\php\php.ini for a default 1.7.2 XAMPP installation.

If not then delete any other php.ini files on your PC and then restart Apache and check again.

What version of XAMPP and which Windows OS?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Help with configuring php.ini!

Postby TROOP4H » 05. November 2009 19:31

I removed Wamp, while installlin' Xamp.
So the line is: "Loaded Configuration File C:\xamp\xampp\php\php.ini"

So, but i don't belive my php.ini is correctly configured still.. Anyone?

It's nothing related to this showing in the error log.

Edit: I got it to work.

But this wont work still:
Code: Select all
<?
/* Include Files *********************/
include_once "var.php";
include_once "theme/codes.php";
/*************************************/

//Sidens Innhold
require_once("header.php");
?>
TROOP4H
 
Posts: 3
Joined: 05. November 2009 18:57

Re: Help with configuring php.ini!

Postby Izzy » 05. November 2009 20:02

TROOP4H wrote:But this wont work still:
Code: Select all
<?
/* Include Files *********************/
include_once "var.php";
include_once "theme/codes.php";
/*************************************/

//Sidens Innhold
require_once("header.php");
?>
You are using short open tags try <?php and ?>
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Help with configuring php.ini!

Postby TROOP4H » 05. November 2009 21:41

It serriously worked :s
I've almost always used short tags, and it hava always worked :o

Well thanks man! :D
TROOP4H
 
Posts: 3
Joined: 05. November 2009 18:57


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests