Mercury under XAMPP 1.7.2

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Mercury under XAMPP 1.7.2

Postby sj22 » 28. October 2009 23:51

How do I configure Mercury under XAMPP. Under XAMPP control panel, I click on Admin and nothing comes up. I am installing Group office and need to setup the SMPT Server information, user info, authentication etc.

Thanks
SJ
sj22
 
Posts: 6
Joined: 26. October 2009 14:08

Re: Mercury under XAMPP 1.7.2

Postby Izzy » 29. October 2009 00:02

Is Mercury started and showing a green running indication in the XAMPP Control Panel (XCP)?

Look in the notification area of your task bar for the Mercury icon after starting and when you click on Admin..., after Mercury is started, it should open Mercury for configuring.

In the MercuryMail folder in xampp there is a mercury.hlp and a setup.hlp file.

They also have a very useful web site with a forum.
http://www.pmail.com/
http://community.pmail.com/forums/default.aspx
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Mercury under XAMPP 1.7.2

Postby sj22 » 29. October 2009 03:51

Hi Izzy,
it shows as the service running - but there are no icons in the task bar - only the xampp control panel icon.

-SJ
sj22
 
Posts: 6
Joined: 26. October 2009 14:08

Re: Mercury under XAMPP 1.7.2

Postby Izzy » 29. October 2009 04:58

sj22 wrote:it shows as the service running
What does this mean exactly?

Is the running indication green?

If there is a tick in the Svc box, click on the Stop button then try and remove the tick, then click on the Start button again.

BTW a service is not a component but an NT Service which start a component when you reboot your PC.

So is the Mercury component showing a green running indication after you remove the tick in the Svc box and click on the Start button?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Mercury under XAMPP 1.7.2

Postby sj22 » 29. October 2009 15:02

Izzy,
I am listing the running services on the windows 2008 here. Also attached you can see the XAMPP control panel and task bar. When I click on Admin for Mercury - nothing happens? - Thanks/SJ

>> screen shots are here
http://portal.linkdrivingschools.net/mercury1.pdf

>>> These Windows services are started:

Apache2.2
Application Experience
Background Intelligent Transfer Service
Base Filtering Engine
Certificate Propagation
COM+ Event System
Cryptographic Services
DCOM Server Process Launcher
Desktop Window Manager Session Manager
DHCP Client
Diagnostic Policy Service
Diagnostic System Host
Distributed Link Tracking Client
Distributed Transaction Coordinator
DNS Client
FileZilla Server
Group Policy Client
IIS Admin Service
IKE and AuthIP IPsec Keying Modules
IP Helper
IPsec Policy Agent
KtmRm for Distributed Transaction Coordinator
Mercury
MySQL
Network Connections
Network List Service
Network Location Awareness
Network Store Interface Service
Plug and Play
Print Spooler
Remote Procedure Call (RPC)
Remote Registry
Secondary Logon
Security Accounts Manager
Server
Shell Hardware Detection
Software Licensing
Special Administration Console Helper
SQL Server (U15350255)
SQL Server Browser
System Event Notification Service
Task Scheduler
TCP/IP NetBIOS Helper
Terminal Services
Terminal Services Configuration
Terminal Services UserMode Port Redirector
User Profile Service
Windows Error Reporting Service
Windows Event Log
Windows Firewall
Windows Management Instrumentation
Windows Remote Management (WS-Management)
Windows Time
Windows Update
Workstation

The command completed successfully.
>>
sj22
 
Posts: 6
Joined: 26. October 2009 14:08

Re: Mercury under XAMPP 1.7.2

Postby Izzy » 29. October 2009 19:55

Izzy wrote:If there is a tick in the Svc box, click on the Stop button then try and remove the tick, then click on the Start button again. :?:
You should then be able to click on the Admin... button and see an icon in the tray left of the XCP icon, which when clicked on opens the Mercury configuration window or it may even open the configuration window automatically...

...open the MercuryMail folder find and double click on the mercury.exe file if you don't understand what to do above or it fails again to put an icon in the tray for some reason - running the exe file should open the configuration window of Mercury.

There must be an issue with the Vista TaskBar or your installation of XAMPP as I can't replicate your problem as no matter what I do I get an icon in the system tray (notification area of the TaskBar) and when I click on the icon the Mercury configuration window opens.

If you right click on the TaskBar is there a Properties item in the context menu?
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/The-taskbar-overview
If so then click on it and make sure that the item Hide inactive icons box is not ticked.

Because Mercury is running as an NT (Vista) Windows Service then after a reboot the icon should be visible in the tray next to all the other icons loaded at boot time.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 71 guests