Apache problems

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache problems

Postby jlaursen » 23. October 2009 20:18

I got some porblems...
im new using xampp so theres proberly a simle solution to this:
When i start xampp and starts apache it says running for 2 sec and then it stops running again.
do enyome know why????
Image
jlaursen
 
Posts: 21
Joined: 15. August 2009 10:22

Re: Apache problems

Postby Izzy » 23. October 2009 22:46

Check the \xampp\apache\logs\error.log file.

What Windows OS and which version of XAMPP?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache problems

Postby jlaursen » 24. October 2009 09:13

Im using Windows vista and xampp 1.7.2
and my error log is emty
jlaursen
 
Posts: 21
Joined: 15. August 2009 10:22

Re: Apache problems

Postby Izzy » 24. October 2009 09:22

Try starting Apache using the apache_start.bat file in the xampp folder - you may have to right click on it and select to run as an administrator - it usually will tell you why Apache can't start.

Make sure you are logged into Vista as an administrator.

Do you use Skype?

Have you disabled the Vista web server called IIS?
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache problems

Postby jlaursen » 24. October 2009 15:18

Izzy wrote:Try starting Apache using the apache_start.bat file in the xampp folder - you may have to right click on it and select to run as an administrator - it usually will tell you why Apache can't start.

Make sure you are logged into Vista as an administrator.

Do you use Skype?

[b]Have you disabled the Vista web server called IIS?[/b]


wtf is IIS

and yes i use skype... but it arent open...

and this is all i get when starling xampp whit the bat file:
Diese Eingabeforderung nicht waehrend des Running beenden
Bitte erst bei einem gewollten Shutdown schliessen
Please close this command only for Shutdown
Apache 2 is starting ...
(OS 10048)Normalt mÕ en socket-adresse (protokol/netvµrksadresse/port) kun bruge
s Ún gang. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs

Apache konnte nicht gestartet werden
Apache could not be started
Image
jlaursen
 
Posts: 21
Joined: 15. August 2009 10:22

Re: Apache problems

Postby Izzy » 24. October 2009 23:47

Recent post:
viewtopic.php?f=16&t=37737

Advanced forum search results for keyword (OS 10048) in form XAMPP for Windows here.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Apache problems

Postby jlaursen » 31. October 2009 09:25

Thanks.. its wokring now
Image
jlaursen
 
Posts: 21
Joined: 15. August 2009 10:22


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 78 guests