apache not working in xampp in windows 7

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

apache not working in xampp in windows 7

Postby ravi2007 » 13. October 2009 19:30

this is weird!!

i am a windows 7 user and completely new to xampp i.e (apache and php).

1. i installed oracle 10g enterprise edition first and then xampp 1.72 package.
2. when i tried starting apache and mySql through the xampp control panel, mySql started fine but the apache service started for a second and then stopped.
3. this happens every time and i am not able to run any php file or the xampp package using localhost server in my browser(IE and Chrome).
4. all my ports are free i.e 80,81,443 required for apache.
5. when i try starting the apache service in the control panel, It says "WARNING: terminating worker thread 0, APACHE started".
6. when i started the apache_start.bat file,it only said "apache not started".

Is this because of oracle installed or is there some other problem because i can' afford to remove any of the 2( i need both oracle and xampp for my work at college).

i am a student and i am preparing for oracle certification and doing a project using the xampp.

PLEASE HELP ASAP.
ravi2007
 
Posts: 9
Joined: 13. October 2009 18:58

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby Wiedmann » 13. October 2009 20:36

6. when i started the apache_start.bat file,it only said "apache not started".

Something in the "error.log"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby ravi2007 » 14. October 2009 19:38

in the error.log, following message is repeated:

[Mon Oct 12 08:01:14 2009] [error] Attempt to reload DynaLoader.pm aborted.\nCompilation failed in require at C:/xampp/perl/site/lib/ModPerl/Const.pm line 18.\nBEGIN failed--compilation aborted at C:/xampp/perl/site/lib/ModPerl/Const.pm line 18.\nCompilation failed in require at C:/xampp/perl/site/lib/Apache2/Const.pm line 18.\nBEGIN failed--compilation aborted at C:/xampp/perl/site/lib/Apache2/Const.pm line 18.\nCompilation failed in require at C:/xampp/apache/conf/extra/startup.pl line 9.\nBEGIN failed--compilation aborted at C:/xampp/apache/conf/extra/startup.pl line 9.\nCompilation failed in require at (eval 2) line 1.\n
[Mon Oct 12 08:01:14 2009] [error] Can't load Perl file: C:/xampp/apache/conf/extra/startup.pl for server localhost:80, exiting...
ravi2007
 
Posts: 9
Joined: 13. October 2009 18:58

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby Wiedmann » 14. October 2009 20:05

[Mon Oct 12 08:01:14 2009] [error] Attempt to reload DynaLoader.pm aborted.\nCompilation failed in require at C:/xampp/perl/site/lib/ModPerl/Const.pm line 18

http://community.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=16&t=36920#p148057
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby ravi2007 » 15. October 2009 08:27

thanx wiedmann :)

The link u gave me actually helped me and made my apache running.
The 'cmd.exe' file given by 'Noobie' solved my problem.

Thanx
ravi2007
 
Posts: 9
Joined: 13. October 2009 18:58

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby ravi2007 » 15. October 2009 08:50

but its a temporary solution.
i have to run the cmd.exe every time i run xampp.

isn't there any permanent solution to the problem.
ravi2007
 
Posts: 9
Joined: 13. October 2009 18:58

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby Wiedmann » 15. October 2009 08:58

i have to run the cmd.exe every time i run xampp.

Which "cmd.exe" did you mean?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby ravi2007 » 15. October 2009 09:03

ravi2007
 
Posts: 9
Joined: 13. October 2009 18:58

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby Wiedmann » 15. October 2009 11:21

And why did you use this "cmd.exe"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby ravi2007 » 15. October 2009 22:34

it said that it solved the problem for that guy and so i tried it my pc and it actually solved my problem and made apache running but it was till my xampp was running.
as soon as i close my xampp, and start it again,the problem with apache again arises and i have to run the cmd.exe file again to run the apache again.
ravi2007
 
Posts: 9
Joined: 13. October 2009 18:58

Re: apache not working in xampp in windows 7

Postby Wiedmann » 15. October 2009 22:46

as soon as i close my xampp, and start it again,the problem with apache again arises and i have to run the cmd.exe file again to run the apache again.

Maybe that was the reason that I have given you a link to a (correct) working solution?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 72 guests