status says mysql = deactivated, phpmyadmin works fine

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

status says mysql = deactivated, phpmyadmin works fine

Postby edzillion » 26. August 2009 10:22

After setting the root password for the mysql server, I couldn't get into phpmyadmin until I edited the line
$cfg['Servers'][$i]['password'] = ''

Is there some xampp equivalent config file that I should change too? It is showing 'deactivated' under the status page (in fact the only one activated is HTTPS (SSL) )
Some of the demo's dont work (Could not connect to database! Is MySQL running or did you change the password?) - strangely the ADOdb demo works (I think ... "Beauty, Groove Armada, 1997) .

Any ideas? Thanks

ed
edzillion
 
Posts: 3
Joined: 26. August 2009 10:01

Re: status says mysql = deactivated, phpmyadmin works fine

Postby edzillion » 26. August 2009 12:27

FWIW I fixed this problem:

I reinstalled and this time did not add a virtual host for my site. e.g.

<VirtualHost example.local>
DocumentRoot "C:\path\to\your\site"
ServerName example.local

CustomLog "C:\path\to\your\site\logs\example.local.access.log" combined
ErrorLog "C:\path\to\your\site\logs\example.local.error.log"

<Directory "C:\path\to\your\site">
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
</VirtualHost>


Anyway, all of them are activted now, apart from the bottom three (as expected).
edzillion
 
Posts: 3
Joined: 26. August 2009 10:01

Re: status says mysql = deactivated, phpmyadmin works fine

Postby liza09 » 10. September 2009 13:25

Glad that you found the solution yourself. It's gonna help those who are having problems too.

Regards,
Liza
Pret travaux
liza09
 
Posts: 1
Joined: 10. September 2009 13:22


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests