Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby jtin » 22. August 2009 22:51

Hello,
I have been using xampp lite to test a wordpress theme locally on a wordpress install. Everything was working perfectly, all databases were working well and the all pages displayed and functiond correctly. Yesterday, I suffered a system crash and virus was later found, the Win32/Droplet virus. My Anti-virus solved this and got rid of the problem, however since then, I have been having a lot of problems with xampp and the wordpress. When I noticed these problems, I deleted all traces of xammp and downloaded the latest version, I recreated the databases for the wordpress and re-installed wordpress into the xampp directory. During the set-up of the database and the inital setup of xampp, I encountered some of the errors below. I also encountered errors on the reinstall of the new wordpress on the browser side. Lines of code appear where the login, and initial setup of the wordpress. Images below.


http://i25.tinypic.com/v5zbc1.jpg


http://i27.tinypic.com/2elfgxx.jpg


I really am stumped as to why this has happened or what I can do to fix it. Can anyone help?


Thanks Alot

Justin
jtin
 
Posts: 5
Joined: 22. August 2009 22:31

Re: Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby Wiedmann » 22. August 2009 23:21

During ... the inital setup of xampp, I encountered some of the errors below.

Which errors did you have during the initial setup of XAMPP?

(BTW: Please don't use such big pictures...)
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby jtin » 22. August 2009 23:26

hello, sorry about that, I will use smaller images next time. The errors I got were when I first went to the xampp control panel, areas of the interface are not rendered and code is just showing through. Alot of the time aswell, when i try to access the xampp control panel, the whole page just appears as code. Sorry if I'm not being very helpful.
jtin
 
Posts: 5
Joined: 22. August 2009 22:31

Re: Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby Wiedmann » 22. August 2009 23:35

The errors I got were when I first went to the xampp control panel, areas of the interface are not rendered and code is just showing through.

Hm, you mean the XAMPP demopage at http://localhost/xampp/ and not the program XAMPP Control Panel "xampp-control.exe"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby jtin » 22. August 2009 23:43

Hi,
Yeah, precisely, sorry if i worded it wrong before. I really dont understand whats happened at all, It was all working perfectly 2 days ago, I finished work for the day, switched my pc off, and then when i turned it back on, the whole problem with the disk checking for corrupt files and repairing things, then when that had finished and the anti virus had cleaned up all traces of this virus, the xampp control panel still runs and stuff, but once i start mysql and apache and go to http://localhost/ the problems start from there, I thought it might just be the browser, but I have these issues on IE, FF and safari, and then at the same time I got all the errors from the local wordpress install.

stumped. I have reinstalled and setup xampp 5 or 6 times, and the same with the wordpress. Nothing works :(
jtin
 
Posts: 5
Joined: 22. August 2009 22:31

Re: Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby Wiedmann » 23. August 2009 00:16

but once i start ... apache and go to http://localhost/ the problems start from there,

You have also problems with:
- http://localhost/xampp/
- http://localhost/phpmyadmin/

For now I assume jou have not changed something in the config files?

BTW:
If you have problems with Apache, you should first look into the "error.log".
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby jtin » 23. August 2009 00:59

hello,
yeah thats right, its from then i start getting the problem, with anything past the control panel for xampp. I have not changed any of the config files and i checked the apache error.log file and it says this:

[Sat Aug 22 22:36:11 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 22 22:36:11 2009] [notice] Digest: done
[Sat Aug 22 22:36:12 2009] [notice] Apache/2.2.12 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.12 OpenSSL/0.9.8k mod_autoindex_color PHP/5.3.0 configured -- resuming normal operations
[Sat Aug 22 22:36:12 2009] [notice] Server built: Jul 22 2009 11:35:54
[Sat Aug 22 22:36:12 2009] [notice] Parent: Created child process 6280
[Sat Aug 22 22:36:14 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 22 22:36:14 2009] [notice] Digest: done
[Sat Aug 22 22:36:15 2009] [notice] Child 6280: Child process is running
[Sat Aug 22 22:36:15 2009] [notice] Child 6280: Acquired the start mutex.
[Sat Aug 22 22:36:15 2009] [notice] Child 6280: Starting 150 worker threads.
[Sat Aug 22 22:36:15 2009] [notice] Child 6280: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Aug 22 22:36:15 2009] [notice] Child 6280: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Aug 22 22:36:15 2009] [notice] Child 6280: Starting thread to listen on port 80.
[Sat Aug 22 22:36:15 2009] [notice] Child 6280: Starting thread to listen on port 80.
[Sat Aug 22 22:38:47 2009] [error] [client ::1] File does not exist: C:/xampplite/htdocs/wordpress
[Sat Aug 22 22:38:51 2009] [error] [client ::1] File does not exist: C:/xampplite/htdocs/wordpress
[Sat Aug 22 23:12:26 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Sat Aug 22 23:12:26 2009] [notice] Child 6280: Exit event signaled. Child process is ending.
[Sat Aug 22 23:12:27 2009] [notice] Child 6280: Released the start mutex
[Sat Aug 22 23:12:28 2009] [notice] Child 6280: All worker threads have exited.
[Sat Aug 22 23:12:28 2009] [notice] Child 6280: Child process is exiting
[Sat Aug 22 23:12:28 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
[Sat Aug 22 23:22:58 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 22 23:22:58 2009] [notice] Digest: done
[Sat Aug 22 23:23:08 2009] [notice] Apache/2.2.12 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.12 OpenSSL/0.9.8k mod_autoindex_color PHP/5.3.0 configured -- resuming normal operations
[Sat Aug 22 23:23:08 2009] [notice] Server built: Jul 22 2009 11:35:54
[Sat Aug 22 23:23:08 2009] [notice] Parent: Created child process 7516
[Sat Aug 22 23:23:09 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 22 23:23:09 2009] [notice] Digest: done
[Sat Aug 22 23:23:10 2009] [notice] Child 7516: Child process is running
[Sat Aug 22 23:23:10 2009] [notice] Child 7516: Acquired the start mutex.
[Sat Aug 22 23:23:10 2009] [notice] Child 7516: Starting 150 worker threads.
[Sat Aug 22 23:23:10 2009] [notice] Child 7516: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Aug 22 23:23:10 2009] [notice] Child 7516: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Aug 22 23:23:10 2009] [notice] Child 7516: Starting thread to listen on port 80.
[Sat Aug 22 23:23:10 2009] [notice] Child 7516: Starting thread to listen on port 80.
[Sat Aug 22 23:30:38 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Sat Aug 22 23:30:38 2009] [notice] Child 7516: Exit event signaled. Child process is ending.
[Sat Aug 22 23:30:39 2009] [notice] Child 7516: Released the start mutex
[Sat Aug 22 23:30:40 2009] [notice] Child 7516: All worker threads have exited.
[Sat Aug 22 23:30:40 2009] [notice] Child 7516: Child process is exiting
[Sat Aug 22 23:30:40 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
[Sat Aug 22 23:30:57 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 22 23:30:57 2009] [notice] Digest: done
[Sat Aug 22 23:30:58 2009] [notice] Apache/2.2.12 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.12 OpenSSL/0.9.8k mod_autoindex_color PHP/5.3.0 configured -- resuming normal operations
[Sat Aug 22 23:30:58 2009] [notice] Server built: Jul 22 2009 11:35:54
[Sat Aug 22 23:30:58 2009] [notice] Parent: Created child process 8112
[Sat Aug 22 23:31:00 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Aug 22 23:31:00 2009] [notice] Digest: done
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [notice] Child 8112: Child process is running
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [notice] Child 8112: Acquired the start mutex.
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [notice] Child 8112: Starting 150 worker threads.
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [notice] Child 8112: Exit event signaled. Child process is ending.
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [notice] Child 8112: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [error] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket. : winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [error] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket. : winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?
[Sat Aug 22 23:31:01 2009] [error] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket. : winnt_accept: getsockname error on listening socket, is IPv6 available?
[Sat Aug 22 23:31:02 2009] [notice] Child 8112: Released the start mutex
[Sat Aug 22 23:31:03 2009] [notice] Child 8112: All worker threads have exited.
[Sat Aug 22 23:31:03 2009] [notice] Child 8112: Child process is exiting
[Sat Aug 22 23:31:03 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.


im really sorry if thats not helpful, im a designer, and as far as tech stuff with my pc goes, im not too experienced. So i dont really know how to interpret all of that. Thanks so much for your help.
jtin
 
Posts: 5
Joined: 22. August 2009 22:31

Re: Xammp crash, local test of wordpress no longer works...

Postby jtin » 23. August 2009 15:15

I guess no luck then :( I'll never know what stopped xampp working then I guess...
jtin
 
Posts: 5
Joined: 22. August 2009 22:31


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 59 guests