Problem after install

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problem after install

Postby rastaking » 05. August 2009 16:09

After sucesfully installing XAMPP and activating Apache and MySQL components i've made a file called test.php with some proper php code which i saved into htdocs folder. I've tried to open the file with firefox but i received a message object not found. I use a 64 bit laptop with 32 bit windows vista.
rastaking
 
Posts: 8
Joined: 05. August 2009 16:03

Re: Problem after install

Postby Nobbie » 05. August 2009 17:56

>I've tried to open the file with firefox but i received a message object not found.

What did you enter in firefox (which URL) in order to open the file?
Nobbie
 
Posts: 8775
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Problem after install

Postby rastaking » 05. August 2009 18:53

rastaking
 
Posts: 8
Joined: 05. August 2009 16:03

Re: Problem after install

Postby Izzy » 06. August 2009 06:35

What do you see when you type in your browser:
http://localhost/
and
http://127.0.0.1/
and
http://127.0.0.1/test.php
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Problem after install

Postby rastaking » 07. August 2009 18:17

After typing http://127.0.0.1 i see XAMPP menu but after typing httpp://127.0.0.1/test.php (test php is saved in htdocs directory) i see object not found. I have only XAMPP 1.7.1 Firefox and IE. Do I have to install something else to test php program codes?
rastaking
 
Posts: 8
Joined: 05. August 2009 16:03

Re: Problem after install

Postby Wiedmann » 07. August 2009 19:04

but after typing httpp://127.0.0.1/test.php (test php is saved in htdocs directory) i see object not found.

So there is no file "test.php" in the directory "C:\xampp\htdocs" (if this is your DocumentRoot).
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Problem after install

Postby rastaking » 08. August 2009 08:14

Ok. How can I change the document root?
rastaking
 
Posts: 8
Joined: 05. August 2009 16:03

Re: Problem after install

Postby Wiedmann » 08. August 2009 09:18

Ok

So it' now possible for you to access the "test.php"? What was the problem?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Problem after install

Postby rastaking » 08. August 2009 23:11

It wasn't working. I'll reinstall XAMPP 1.7.1 and if the php codes aren't working I'm gonna post a video to show what happens.
rastaking
 
Posts: 8
Joined: 05. August 2009 16:03


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 47 guests