Problem with mail() even after editing php.ini

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problem with mail() even after editing php.ini

Postby KING-T » 21. July 2009 13:00

I'm trying to get the mail() function to work on my localhost but I get this error


Code: Select all
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\xampp\htdocs\yo\sendmemailbitch.php on line 30


So I go to php.ini-dist and editing some stuff....

Code: Select all
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.gmail.com
smtp_port = 587

; For Win32 only.
;sendmail_from = kingtisherenukkah1@gmail.com


Still won't work, I'm still getting the same error about localhost and port 25 even though I changed it....

So then I tried editing php.ini-recommended with the same details and I still get the same error. I don't get it, I also tried turning off my firewall. Is there any way to get this to work? By the way I'm using xampp (Basispaket) version 1.7.1
KING-T
 
Posts: 1
Joined: 21. July 2009 12:53

Re: Problem with mail() even after editing php.ini

Postby Nobbie » 21. July 2009 22:25

KING-T wrote:So I go to php.ini-dist and editing some stuff....


Why php.ini-dist?

KING-T wrote:So then I tried editing php.ini-recommended


Why php.ini-recommended?


Simply edit php.ini and nothing else.
Nobbie
 
Posts: 8769
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 60 guests