500 internal error when running PHP script -RESOLVED

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

500 internal error when running PHP script -RESOLVED

Postby sta4 » 20. June 2009 03:07

Windows Vista
XAMPP Version 1.7.1
PHP: 5.2.9

yesterday had this problem: viewtopic.php?f=16&t=35747#p144341
after fixing the sql problem, found out that the php script doesn't work. many php scripts that untill yesterday worked without a problem,
now shows 500 internal error.

Here is the log:
Sat Jun 20 10:41:14 2009] [notice] Child 8028: Exit event signaled. Child process is ending.
[Sat Jun 20 10:41:15 2009] [notice] Child 8028: Released the start mutex
[Sat Jun 20 10:41:16 2009] [notice] Child 8028: All worker threads have exited.
[Sat Jun 20 10:41:17 2009] [notice] Child 8028: Child process is exiting
[Sat Jun 20 10:41:18 2009] [notice] Parent: Child process exited successfully.
[Sat Jun 20 10:41:45 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Jun 20 10:41:45 2009] [notice] Digest: done
PHP Warning: PHP Startup: Invalid library (maybe not a PHP library) 'msql.dll' in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './msql.so' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './php_mysqli.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './php_soap.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
[Sat Jun 20 10:41:47 2009] [notice] Apache/2.2.11 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i PHP/5.2.9 configured -- resuming normal operations
[Sat Jun 20 10:41:47 2009] [notice] Server built: Dec 10 2008 00:10:06
[Sat Jun 20 10:41:47 2009] [notice] Parent: Created child process 6664
[Sat Jun 20 10:41:48 2009] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Jun 20 10:41:48 2009] [notice] Digest: done
PHP Warning: PHP Startup: Invalid library (maybe not a PHP library) 'msql.dll' in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './msql.so' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './php_mysqli.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './php_soap.dll' - The specified module could not be found.\r\n in Unknown on line 0
[Sat Jun 20 10:41:50 2009] [notice] Child 6664: Child process is running
[Sat Jun 20 10:41:50 2009] [notice] Child 6664: Acquired the start mutex.
[Sat Jun 20 10:41:50 2009] [notice] Child 6664: Starting 250 worker threads.
[Sat Jun 20 10:41:50 2009] [notice] Child 6664: Starting thread to listen on port 80.
[Sat Jun 20 10:41:50 2009] [notice] Child 6664: Starting thread to listen on port 443.
[Sat Jun 20 10:41:54 2009] [error] [client 127.0.0.1] PHP Fatal error: Class 'SoapClient' not found in C:\\xampp\\htdocs\\joomla\\phpfiles\\GetRateResponse.php on line 7, referer: http://localhost/joomla/index.php/tools/

hw can xampp get crazy like that ? how to fix the problem ?
Thank you...

Agian, fiexed the problem...

will share with you - the extansions stopped working and i really don't have a clue what could cause to that,
but i had to edit the php.ini file and set the extension directory like this:

; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
extension_dir = "C:\xampp\php\ext"
after that, no more errors and everything is working as it should.
sta4
 
Posts: 2
Joined: 19. June 2009 11:00

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 53 guests