services won't run even after reinstalling

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

services won't run even after reinstalling

Postby Dan.Technician » 30. May 2009 00:34

Ok, I am a newbie here but I am computer literate so you can talk technical with me. Below is a summary of my situation:
Downloaded XAMPP for Windows directly from http://www.apachefriends.org, Installation succeeded and port checking succeeded too. I ran XAMPP control panel from the desktop shortcut icon and the XAMPP control panel dialogue window came up with Apache and FileZilla services running, Mercury service runs perfectly when started or stopped then started. However, MySQL service refuses to start up (error messages: MySQL service not started [-1], Error: -1) as well as Apache and FileZilla failing to do so too if stopped then started later. I cannot access http://localhost/ or http://127.0.0.0, this is beginning to be a pain for me because I have reinstalled it about 4 times let alone today. I am running a valid version of Windows Vista Home Premium 32bit, UAC disabled. I have installed Apache on both an internal and external hard drive several times. Can somebody please help me, I really want to use this software as it will help me a lot.

Thanks in advance, all comments are appreciated.
Dan.Technician
-----------------------------
.......Dan.Technician.......
-----------------------------
User avatar
Dan.Technician
 
Posts: 4
Joined: 30. May 2009 00:17

Re: services won't run even after reinstalling

Postby Dan.Technician » 30. May 2009 00:55

By the way: I'm an administrator running the latest version of XAMPP as of when I posted this topic.
-----------------------------
.......Dan.Technician.......
-----------------------------
User avatar
Dan.Technician
 
Posts: 4
Joined: 30. May 2009 00:17


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 57 guests