xampp on a windows box but sites on a NAS - possible?

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

xampp on a windows box but sites on a NAS - possible?

Postby pSouper » 28. May 2009 20:38

Hi all,
I have been trying to figure out if this is possible...
I have a windows box with xampp and my sites - i now have a mac & 'time capsule' (NAS) on whitch I'd like to store my site.
despite my trying I can't figure out the how's and why's to do this.

I have set my xammp box hosts file to that of my time capsule (10.0.1.1) and http-vhosts as follows...
Code: Select all
<VirtualHost *:80>
   ServerAdmin webmaster@mydomain.tld
   DocumentRoot ""\\APPLETC\Time Capsule\PATH\TO\WEBSITES\mydomain"
   ServerName mydomain.tld
<\VirtualHost>


I'm guessing if it is indeed possible to do as I would like then surely can't to too far from the answer right?


all help welcome - and greatly appreciated.
pSouper
 
Posts: 12
Joined: 09. May 2008 11:34
Location: London

Re: xampp on a windows box but sites on a NAS - possible?

Postby Wiedmann » 28. May 2009 20:47

xampp on a windows box but sites on a NAS - possible?

Maybe (e.g. if your NAS is an SMB Share ofer TCP/IP: yes)

then surely can't to too far from the answer right?

You have a problem with your setup?
Something is not working?
You have an error message?
Your Apache is configured as service or not?
...
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: xampp on a windows box but sites on a NAS - possible?

Postby pSouper » 27. October 2009 14:21

Thanks Wiedmann -sorry it's been a good while.
I'm back with the same issue but from another world... I have move on and binned all pc's and am now all mac osx.

I have xampp set up fine and can access the sits from the xampp folder as expected. I would like to have my xampp sites to be on my 'apple time capsule' (ip: 10.0.1.1)
I would have thought that the solution involves something in the following post but would simply can't figure out the exact paths to use...
http://foundationphp.com/tutorials/vhosts_leopard.php

Assuming the path to the index of my example site stored on my time capsule... /Volumes/Time Capsule/SITES/example.com/httpdocs/index.php - would any of you know if what I am trying to do is possible, and if so, what would my hosts file and httpd-vhosts.conf
(I have also removed the # from my httpd.conf for the following line...
# Virtual hosts
Include /private/etc/apache2/extra/httpd-vhosts.conf)

httpd-vhosts.conf
<VirtualHost *:80>
DocumentRoot "/Volumes/Time Capsule/SITES/example.com/httpdocs/" (should spaces be replaced with %20 ?)
ServerName site1
</VirtualHost>

/etc/hosts
127.0.0.1 localhost (should this be 10.0.1.1 ?)

am i missing something ?


any help is greatly appreciated,
pSouper
pSouper
 
Posts: 12
Joined: 09. May 2008 11:34
Location: London


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: DrSeussFreak and 69 guests