Apache service started but localhost not working in xampp

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache service started but localhost not working in xampp

Postby phphunger » 05. May 2009 06:17

Hi,

As i am new to php. I have a small issue while working with xampp. As i have installed xampp but the localhost is not working. When i start the apache service from xampp control panel the service is starting but the localhost is not working. Can anyone provide the solution for this issue. Thank you in advance...
phphunger,
http://www.phphunger.com/
phphunger
 
Posts: 5
Joined: 05. May 2009 05:14
Location: India
Operating System: Windows, Linux

Re: Apache service started but localhost not working in xampp

Postby Sharley » 05. May 2009 06:23

Always provide your OS and which version of XAMPP you have installed when requesting support.


Can you access by typing http://127.0.0.1 in your browser?
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Apache service started but localhost not working in xampp

Postby phphunger » 05. May 2009 07:42

I am using Windows XP with SP2 and the XAMPP version is xampp-win32-1.6.6a-installer
phphunger,
http://www.phphunger.com/
phphunger
 
Posts: 5
Joined: 05. May 2009 05:14
Location: India
Operating System: Windows, Linux

Re: Apache service started but localhost not working in xampp

Postby phphunger » 06. May 2009 05:41

My localhost is not working but where as when i open type my system's IP address in the browser its working...but why my localhost is not working.
phphunger,
http://www.phphunger.com/
phphunger
 
Posts: 5
Joined: 05. May 2009 05:14
Location: India
Operating System: Windows, Linux

Re: Apache service started but localhost not working in xampp

Postby Sharley » 06. May 2009 07:03

I will repeat my question:
Sharley wrote:Can you access by typing http://127.0.0.1 in your browser?


Anything related in the server's error log?

Check your Windows Hosts file has this line as the first uncommented line:
127.0.0.1 localhost
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Apache service started but localhost not working in xampp

Postby phphunger » 06. May 2009 14:09

No, when i type 127.0.0.1 in my browser its not opening...
phphunger,
http://www.phphunger.com/
phphunger
 
Posts: 5
Joined: 05. May 2009 05:14
Location: India
Operating System: Windows, Linux


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 66 guests