Problems looking for solutions.

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Problems looking for solutions.

Postby boricua86 » 29. March 2009 20:33

Ok lets start. I have installed xampp for the first time when I had problems connecting to mysql, so I removed and reinstalled, the problem seemed to leave but it didn't.
In order for mysql to work I need to run the batch file, :S. Both apache and mysql are installed as a service but none of them put running in the xcp. I would like some people to access my files but it isn't possible if they can't connect. I used dyndns in order to help out with my dynamic ip and like I said it used to work.

I am very frustrated at the moment and I would liketo fix this immediately. Thank you.
boricua86
 
Posts: 3
Joined: 29. March 2009 20:28

Re: Problems looking for solutions.

Postby Izzy » 30. March 2009 02:39

Try this:
go to start>Run...
Type
sc delete mysql
Click
OK

Next go to xampp\mysql folder.
Double click on mysql_installservice.bat file.

Now go to XCP (XAMPP Control Panel) and check if MySQL has a tick in the Svc box and the green running indicator.



You can do the same for Apache - Type sc delete apache2.2 and in the apache folder apache_installservice.bat file is used.
Izzy
 
Posts: 3344
Joined: 25. April 2006 17:06

Re: Problems looking for solutions.

Postby boricua86 » 30. March 2009 14:31

I recieve this for the mysql, and no it doesn't show the green running.

Code: Select all
Safe the D:\WINDOWS\my.ini as D:\WINDOWS\my.ini.old!
Overwrite D:\WINDOWS\my.ini.old? (Yes/No/All): y
        1 file(s) copied.
Installing MySQL as an Service
        1 file(s) copied.
Service successfully installed.
Try to start the MySQL deamon as service ...
The mysql service is starting.
The mysql service could not be started.

A system error has occurred.

System error 1067 has occurred.

The process terminated unexpectedly.

Press any key to continue . . .


Code: Select all
Installing Apache2.2 as an Service
[Mon Mar 30 18:19:29 2009] [error] Apache2.2: Service is already installed.
Now we Start Apache2.2 :)
The Apache2.2 service is starting.
The Apache2.2 service could not be started.

A service specific error occurred: 1.

More help is available by typing NET HELPMSG 3547.

Press any key to continue . . .
boricua86
 
Posts: 3
Joined: 29. March 2009 20:28

Re: Problems looking for solutions.

Postby GomMeke » 30. March 2009 20:25

Did you read the readme file in the xampp directory?

For windows it's only pssible to install services from the bat-file inside the apache and msql directories.
Don't use the ones in the main xampp directory.
GomMeke
 
Posts: 1
Joined: 30. March 2009 20:17

Re: Problems looking for solutions.

Postby boricua86 » 30. March 2009 20:34

GomMeke wrote:Did you read the readme file in the xampp directory?

For windows it's only pssible to install services from the bat-file inside the apache and msql directories.
Don't use the ones in the main xampp directory.


I used the installer.
boricua86
 
Posts: 3
Joined: 29. March 2009 20:28


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: hthnightwolf and 67 guests