XAMPP, TYPO3 and ImageMagick

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP, TYPO3 and ImageMagick

Postby iLike2Riff » 23. November 2003 04:26

I've tried to translate the discussion on this topic in the nonenglish forum here but I can't work it out.

Would someone please either:
1. Search the German posts for "ImageMagic XAMPP" and translate
2. help me get ImageMagick to work in Typo3 under XAMPP
please ????

I've used the Typo3 installation with a precompiled AMP with ImageMagic but it is very slow compaired to XAMPP plus some of my other site like XOOPS, PostNuke and OSCommerce get admin errors in Typo3 AMP.

Posts: 2
Joined: 23. November 2003 04:13

Postby Kristian Marcroft » 23. November 2003 08:33


I'm not sure, but some time ago I did the same thing your trying now.
To install ImageMagic, you have to dOwnload an Executable...
Install it to C:\XAMPP\ImageMagic for example, and then read the INSTALL File...
All you really have to do is Load a Module... restart Apache and thatr was it...
But Typo3 will also work without ImageMagic....
I've got it running without... cos I don't really need it.

So long
User avatar
Kristian Marcroft
AF Moderator
Posts: 2962
Joined: 03. January 2003 12:08
Location: Diedorf

Postby iLike2Riff » 23. November 2003 11:30

Thanks KriS,

Can I just ask you about Typo3 please?

Briefly, do you like it? After only a week I can see it is vast, is it worth the learning curve?

ImageMagick: In what situation would one use it? Is it only for generating images on the fly? Do web designers use this sort of module?

Thanks for you time,
Posts: 2
Joined: 23. November 2003 04:13

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests