Can't get MySQL to work

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Can't get MySQL to work

Postby MrDisaster » 18. February 2009 10:37

Hello everyone,

I uninstalled old XAMPP with high hopes of new shiny environment.

I DLed latest XAMPP 1.7.0 with installer and everything seemed to go nice. However, when I try to open localhost no connection to server. XAMPP control panel says: Status check ok, but not Apache nor MySQL is started. Click on Apache gives "Apache service started" but MySQL "ERROR: MySQL service not started [-1]".

Trying mysqlstart.bat doesn't seem to do any help "InnoDB: log sequence data in ibdata files doesn't match, InnoDB: Database was not shut down normally, crash recovery etc. etc."

What should I do all php's in readme_en.txt? Something I should have thought before uninstalling? Like backup - I have my Joomla backup but it doesn't help here, eh? :roll: Shouldn't I be able to make fresh DB, install Joomla backup and get on finding other things to do wrong?

Or should I try XAMPPlite as I'm not really using XAMPP for anything special...

I'm pretty much lost here :oops:
MrDisaster
 
Posts: 4
Joined: 18. February 2009 10:11

Re: Can't get MySQL to work

Postby Wiedmann » 18. February 2009 10:47

when I try to open localhost no connection to server.

Let us start with Apache...

XAMPP control panel says: Status check ok, but not Apache . Click on Apache gives "Apache service started"

I'm confused:
"Apache service started" or "but not Apache"?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Can't get MySQL to work

Postby MrDisaster » 18. February 2009 11:00

Hmm, I'm confused too - clicking "start" for Apache doesn't change "start" button to "stop" - as it should, eh? It does say "Apache service started"

Tried starting apache_start.bat and got "syntax error: specified module could not be found". Something is missing big time :roll:
MrDisaster
 
Posts: 4
Joined: 18. February 2009 10:11

Re: Can't get MySQL to work

Postby Wiedmann » 18. February 2009 11:04

Tried starting apache_start.bat and got "syntax error: specified module could not be found". Something is missing big time

Which module?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Can't get MySQL to work

Postby MrDisaster » 18. February 2009 11:13

error in line 127: E://XAMPP/apache/conf/httpd.conf
can not load E://XAMPP/apache/modules/mod-ssl.so into server
specified module could not be found
MrDisaster
 
Posts: 4
Joined: 18. February 2009 10:11

Re: Can't get MySQL to work

Postby Wiedmann » 18. February 2009 12:19

Hmm, never seen this problem with "mod_ssl".

What's your os?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Can't get MySQL to work

Postby MrDisaster » 18. February 2009 12:55

I got really tired with scratching my head (too much splinters maybe) and did uninstall reinstall. Seems to be going ok for now.

This was really weird, maybe it had something to do patch-2 - I did install it right after XAMPP. Now I didn't - whether it's for good or bad...

Thank you for your troubles.
MrDisaster
 
Posts: 4
Joined: 18. February 2009 10:11


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 61 guests