Installed xampp but cant access localhost

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Installed xampp but cant access localhost

Postby deaders » 18. February 2009 08:49

I just installed the latest version of xampp on Vista 64bit, everything installed without errors and in the control panel apache and mysql are both running. The problem is I cant load http://localhost/ or 127.0.0.1, have tried both firefox and IE.

IIS and UAC are both off, and have been off since this version of windows was installed.

Help!
deaders
 
Posts: 2
Joined: 18. February 2009 08:42

Re: Installed xampp but cant access localhost

Postby Wiedmann » 18. February 2009 08:53

The problem is I cant load http://localhost/ or 127.0.0.1, have tried both firefox and IE.

What happens instead?
- error message in your browser?
- error/access.log from Apache?
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: Installed xampp but cant access localhost

Postby deaders » 18. February 2009 09:05

It seems to be working now, but the localhost wasnt responding at all it would just time out.

I noticed that apache.exe was using 80-90% of the CPU at all times. According to the FAQ this is fixed by

Please, enable following line = > # Win32DisableAcceptEx in the /xampp/Apache/conf/httpd.conf.

In this case correct is: Win32DisableAcceptEx


httpd.conf didnt have the line # Win32DisableAcceptEx for me to enable so I just added it and restarted, all seems to be working now.
deaders
 
Posts: 2
Joined: 18. February 2009 08:42


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests